Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi voittaa, uskomatonta!

Radio ja TV
 
Miska Rantanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on politiikan toimittaja.

Kun Pertti Kurikan nimipäivät valittiin euroviisuedustajaksi viime viikon lauantaina, myhäilin ja liikutuin.

Juhlistin asiaa katsomalla YouTubesta vuoden 2006 Euroviisujen pisteidenlaskun – taas kerran.

Jaana Pelkosen, Asko Murtomäen ja Heikki Paasosen selostus on hunajainen trilleri, josta jaksan innostua joka kerta. Muistan ulkoa maat, jotka antavat Suomelle täydet 12 pistettä.

Käytökseni ei ole kuulemma outoa. Se selvisi, kun kyselin tuttaviltani onko heillä tapana katsoa herkässä tilassa jokin tietty videopätkä.

Nainen, 26, katselee säännöllisesti prinsessa Victorian puhetta kansalle omissa häissään. "Siinä hän kiittää kansaa, että antoivat Vickanille oman prinssin. Puheesta välittyy vilpitön rakkaudenhumala ja siinä syntyy joku kaunis silta kuninkaallisen ja rahvaan välille. Vaikka monarkia olisi hanurista eikä Victorialla olisi hajuakaan tavisruotsalaisten arjesta, puheessa on jotain rehellistä."

Myös musiikki herkistää. Mies, 50, katsoo usein Peter Gabrielin ja Youssou N'Dourin vuonna 1987 Ateenassa esittämän In Your Eyes -kappaleen. "Antaa uskoa parempaan maailmaan."

Nainen, 46, tiiraa puolestaan aina silmät kosteina Robbie Williamsin paluukeikan Take Thatin riveissä X-Factor -ohjelmassa vuonna 2010.

Useimman mieltä tuntuvat kohottavan urheiluvoittovideot.

"Katson usein estejuoksija Jukka Keskisalon EM-kultajuoksun Göteborgista 2006. Vieläkin karvat nousevat pystyyn ja melkein itkettää. Se oli niin käsittämätön yllätys", kertoo mies, 36. Mainintoja herkkisvideoista saivat myös jääkiekon MM-finaali 2011 (erityisesti kolmas erä) ja Teemu Selänteen viimeinen ottelu. Katsotuin urheiluvideo on silti helppo arvata.

"Minulla on kolme hyvää poikapuolista kaveria, joiden kanssa käyn paljon ulkona. Joka ikinen kerta jatkoilla katsotaan jääkiekon MM95-finaali – ei välttämättä kokonaan, mutta vähintään vika erä", kertoo nainen, 27.

"Kerran yhdellä pojista oli riitaa tyttöystävänsä kanssa. Tyttöystävää ei saatu lopettamaan laskuhumalaista itkemistään muulla kuin katsomalla kuinka Suomi voittaa."

Miska Rantanen HS miska.rantanen@hs.fi
"Tanska, Ruotsi, Norja, Viro, Puola,
Englanti, Islanti ja Kreikka."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat