Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hermannin huonompi kommentti

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Dokumentti
Historia: Folke Bernadotte,
rauhan mies
Killing The Count, Quatar, 2014
TV1 klo 19.00
Folke Bernadotte oli rauhan mies.
Folke Bernadotte oli rauhan mies.

Kun ruotsalainen historioitsija Herman Lindqvist kolme vuotta sitten pilkkasi vastasyntyneen prinsessa Estellen tulevaa nimeä diskobilettäjän nimeksi, hän osoitti historioitsijaksi hämmentävää tietämättömyyttä. Victorian kaukainen sukulainen kreivi Folke Bernadotte ja hänen vaimonsa Estelle olivat Ruotsin lähihistorian suurimpia hyväntekijöitä. Folke Bernadotte johti toisen maailmansodan aikana pelastusoperaatiota, jonka avulla natsien keskitysleireiltä saatiin vapautettua noin 30 000 ihmistä.

Folke murhattiin ampumalla sodan jälkeen Jerusalemissa hänen ollessaan YK:n edustajana Palestiina-neuvotteluissa. Murhaan suunnittelussa oli ollut osallisena Israelin tuleva pääministeri, Yitzak Shamir. Tapaus jäädytti muutamaksi vuodeksi yleensä niin puolueettoman maan diplomaattiset suhteen Israeliin.

Folken leski Estelle ei palannut synnyinmaahansa Yhdysvaltoihin vaikka oli varakas perijätär, vaan jäi Ruotsiin ja työskenteli Punaisen ristin, Unicefin ja partiotyttöjen hyväksi. Vanhoilla päivillään hän perusti vielä naisille tarkoitetun vanhainkodin Tukholmaan. Sellainen bileprinsessa oli siis kyseessä.

Prinsessa Victoria oli seitsemänvuotias kreivitär Estellen kuollessa eikä tiedetä, jäikö hänelle muistikuvia kreivittärestä, mutta he molemmat kantoivat samaa huntua häissään. Victorian häihin hänen opettajanaan toiminut Herman Lindqvist sai vielä kutsun. Prinsessa Estellen kastejuhlaan ei kutsua enää kuulunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat