Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuka katsoo älytelevisiota?

Radio ja TV
 

Yli puolet Suomessa myytävistä uusista televisioista on älytelevisioita. Se tarkoittaa, että niissä on nettiyhteys ja sovelluksia, joilla pystyy katsomaan videoita esimerkiksi Youtubesta, Netflixistä tai Yle Areenasta. Jos tv:itä myydään tuollaisilla ominaisuuksilla, kai niitä käytetäänkin?

Aika vähän. Suomalaisten tv-kanavien nettivideopalveluiden katsomisesta vain muutama prosentti tulee älytelevisioiden sovelluksista. Areenassa niiden osuus on prosentti, MTV Katsomossa viitisen prosenttia ja Nelosen Ruudussa enimmillään kymmenesosa. Luvut ovat pienet puhelin- ja tablettikatseluun verrattuna. Sen osuus on jo puolet kaikesta katsomisesta.

Äly-tv:n pienelle osuudelle voi keksiä monta syytä. Sovelluksia ei välttämättä ole ollut saatavilla pitkään, ja sovelluksen käyttäminen saattaa olla hankalaa, etenkin älypuhelimen ja tablettien sovelluksiin tottuneille. Sky-televisioyhtiön johtaja Hilary Perchardikin totesi Adweek-lehden haastattelussa, että älytelevisioiden sovellukset kiinnostavat katsojia vähemmän kuin erillislaitteet, jotka on tarkoitettu ainoastaan nettivideoiden katsomiseen.

On kuitenkin kaksi käyttötarkoitusta, johon televisio yhä näyttäisi sopivan muita laitteita paremmin: Yle Areenasta katsotaan äly-tv-sovelluksilla erittäin paljon draamaa — ja lastenohjelmia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat