Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaisen A-ryhmän älykkö on suomalainen

Radio ja TV
 
N. Åkerfelt on A. Söderstedt.
N. Åkerfelt on A. Söderstedt.

Ruotsalaiskirjailija Arne Dahlin luoma poliisin erikoisyksikkö palaa ruutuun tuorein toisen tuotantokauden jaksoin. Ryhmä on saanut uuden johtajan ja uusia jäseniä.

Yksi A-ryhmän poliisi voi kuitenkin olla varma paikastaan: Arto Söderstedt, juristin syntejään katuva suomalainen älykkö. Hän on Arne Dahlin eli Jan Arnaldin oma suosikki ja sankari.

Myös Söderstedtin tv-hahmo on Arnaldin suosikki. "Arnald sanoi kerran kuvausten jälkeen, että minun hahmoni vastaa eniten hänen mielikuvaansa", kertoo Söderstedtiä näyttelevä helsinkiläinen Niklas Åkerfelt.

Ensimmäinen iso televisiotyö Ruotsissa osoittautui mieluisaksi.

"Suomalaisiin sarjoihin verrattuna rahaa ja aikaa oli enemmän. Ehkä siksi oli myös varaa arvostaa näyttelijöitä enemmän. Minulta kysyttiin koko ajan, olinko varmasti tyytyväinen omaan ottooni tai haluanko uusia. Suomessa olin tottunut, että vain virheet korjataan."

Poliisisarjan ensimmäistä kautta kuvattiin Ruotsissa kokonainen vuosi. Toinen kausi tehtiin viidessä kuukaudessa, sillä jaksot tiivistettiin tunnin mittaisiksi. "Teatterinäyttelijälle tällaiset pidemmät keikat ovat mukavaa ammattillista vaihtelua – ja kerrankin myös näyttelijä pääsee palkoille", vakituisesti Svenska Teaterniin kiinnitetty Åkerfelt sanoo.

Hän sai sarjan ensimmäisellä kaudella esitellä myös suomen kielen taitojaan. Suomenkielisiä repliikkejä on hänen aloitteestaan toisellakin kaudella. Sen alussa Söderstedt saa myös kuulla kunniansa suomeksi.

"Haista jätkä paska, keitä ite", vastaa A-ryhmään tullut nuori naispoliisi Söderstedtin setämäiseen pyyntöön. Söderstedtin leuat loksahtavat auki hämmästyksestä.

 

Arne Dahl -sarjan uudet jaksot alkavat Femillä klo 22.00

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat