Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Macho-kokit kilpasilla (plus pari naista)

Radio ja TV
 
Sub
Akseli (vas.) ja Timo (oik.) kilpailevat. Stefan ja Jasper tuomaroivat.
Akseli (vas.) ja Timo (oik.) kilpailevat. Stefan ja Jasper tuomaroivat. Kuva: Sub
Arvio: tosi-tv
Top Chef Suomi: Kaksintaistelu
Suomi 2015
Sub klo 21.00

Vuosien mittaan on käynyt selväksi, että kokkikisojen päätarkoitus on kilpailuttaa miespuolisia mestareita. Naiset eivät kokonaan puutu kuvasta, mutta he ovat selkeästi sivuhenkilöitä.

Niinpä olisikin tuore idea nostaa formaatissa ihan tarkoituksella myös naisia esiin. Mutta ei. Top Chefin kaksintaisteluversiossa on vain kaksi naispuolista kilpailijaa, eikä yhteenkään jaksoon ole riittänyt kahta naista kisaamaan keskenään. Vakituomareina sentään ovat Pipsa Hurmerinta sekä Lontoossa meritoitunut kokki Helena Puolakka.

Machotyylillä siis mennään, kielenkäyttöä myöten. Tuomari Mikko Takala arvioi avausjaksossa, että "loppumetreillä Aksu tuli erittäin tehokkaasti". Veitset heiluvat, ja kilpailijat heittävät keskenään miehekästä läppää. Se ilmeisesti kuuluu formaattiin.

Aksu on Top Chef -voittaja Akseli Herlevi, joka saa vastaansa Pastis-ravintolan omistajan Timo Linnamäen. Vieraileviksi tuomareiksi on kutsuttu huippukokki Stefan Richter ja näyttelijä Jasper Pääkkönen, jonka harmaa huppari laskee jakson tunnelmaa. Kunkin kaksintaistelun voittaja päätyy finaaliin.

Pääasia eli ruoka uhkaa jäädä taustalle, kun jaksossa on niin kova vauhti päällä. Vaikka huippukokkien tasolle on turha edes pyrkiä, olisi silti viihdyttävämpää, jos edes hetken voisi kuvitella ymmärtävänsä, mitä he oikeasti tekevät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat