Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kääntyykö Hurriganesin Chinatown suomeksi?

Kilpailijoiden nokkeluutta testaava Pop'n'Roll on kuin populaarimusiikin Uutisvuoto

Radio ja TV
 
MTV3
Jenni Pääskysaaren juontaman popvisan vakiokapteeneina ovat Mikko Kuustonen ja Jaakko Saariluoma.
Jenni Pääskysaaren juontaman popvisan vakiokapteeneina ovat Mikko Kuustonen ja Jaakko Saariluoma. Kuva: MTV3
Arvio: viihdeohjelma
Pop'n'Roll, Suomi 2015
MTV3 klo 20.00

Mikä mahtaa olla suomalaisen televisioviihteen ensimmäinen merkittävä pop-parodinen oivallus – se hetki, jolloin nuoret keksivät tehdä nuorekkaasti pilaa omista suosikeistaan?

Yksi ehdokas on varmasti jo tarunomaiset siivet saanut Yleisradion Ohimennen-ohjelma vuodelta 1966, jossa kaksikymppiset juontajat Markku Veijalainen ja Jyrki Hämäläinen vetivät päähänsä peruukit ja matkivat muotivetimissään pätkää Sonnya ja pitkää Cheria.

MTV3:n lauantai-illan uudessa leikillisessä Pop'n'Roll-viihdeohjelmasarjassa nauretaan myös katketakseen popmusiikin avittamana, mutta sen viittaukset eivät ainakaan ensimmäisissä jaksoissa ulotu aivan yhtä kauas.

Pop'n'Rollin toinen jokaviikkoinen vitsailija, muusikko-toimittaja Mikko Kuustonen luonnehti ohjelmaa ennakkoon "urautuneiden sekakäyttäjien Tuplaksi tai Kuitiksi". Mutta leikkimielisenä tietovisana se näyttäisi muistuttavan paljon enemmän Yleisradion omaa studioyleisön edessä kuvattua "panel game" -ohjelmaa Uutisvuotoa.

Myös Pop'n'Rollissa on kaksi toisiaan nokittelevaa tunnettua vakiokapteenia ja kaksi vaihtuvaa julkkisvierasta, joille juontaja-tuomari esittää enimmäkseen nokkeluutta ja nopeutta testaavia tehtäviä. Tieto, syvemmässä sivistämässä mielessä, on toisarvoista.

Mutta toimittaja Jenni Pääskysaaren juontamaa koheltavaa koko perheen primetime-viihdettä on turha arvostella siitä, mitä se ei edes tavoittele.

Sarjan ensimmäisessä, Santtu Luodon, Mikko Kososen ja Jasmine Patrakan käsikirjoittamassa jaksossa Kuustosen ja näyttelijä-juontaja Jaakko Saariluoman pareina kilvoittelevat samaan sukupolveen kuuluvat muusikot Maija Vilkkumaa ja Mikko von Hertzen.

He saavat jakaa pisteitä vanhoille valokuville, arvuutella toisiltaan pop-laulajia ja pop-hittejä sekä tunnistaa kolmen rumpalin soittamia rumpukomppeja, mutta joutuvat myös oikeisiin töihin.

Hurriganes-yhtyeen Chinatownin suomentaminen nostattaa muutamat ansaitut naurut, kuten kahden Robinin laulaman teinihitin sanoittaminen aivan uusille kohderyhmille.

Näin Puuttuva palanen kääntyy pikkutuhmaksi kappaleeksi Puudutko, jonka kertoja on Robinia noin kuusikymmentä vuotta vanhempi puolitehoinen mies.

Sarjan toisessa jaksossa Kuustosen ja Saariluoman pareina kilpailevat muusikko Jonna Tervomaa ja laulaja Anna Abreu, jotka saavat sanoitettavakseen ja esitettäväkseen myös kaksi kotimaista hittiä, Tahdon rakastella sinua ja Rafaelin enkeli. Heidän pitää muokata niistä mainoslaulut.

Toisen jakson mukavin musiikillisin oivallus kätkeytyy kuitenkin osioon, jossa pianisti Jukkis Uotilan johtama jazzkvartetti tulkitsee tunnettujen kotimaisten tv-ohjelmien tunnuskappaleita.

Siinä on rajat ylittävä idea vietäväksi paljon pidemmälle, vaikka klubin lavalle: Tuttu televisiostasi!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat