Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäinen Mad Max vihdoin televisiossa

Radio ja TV
 
Yle
Mad Maxin rooli avasi Mel Gibsonille tien elokuvatähdeksi.
Mad Maxin rooli avasi Mel Gibsonille tien elokuvatähdeksi. Kuva: Yle
Arvio: elokuva
Mad Max ★★★★
Australia 1979
Ohjaus George Miller
Pääosissa Mel Gibson, Joanne Samuel, Hugh Keays-Byrne
Teema klo 21.00 (K16)

Australian synkässä lähitulevaisuudessa selviytyvä, mieleenpainuvan tummanpuhuva hahmo Mad Max on nähty jo kolmessa elokuvassa. Näistä toinen ja kolmas on esitetty Suomen televisiossa kymmenisen kertaa, kun taas alkuperäinen, aiemmin K18-merkitty Mad Max vuodelta 1979 saa ensiesityksensä tänään.

George Millerin (s. 1945) halvalla mutta tehokkaasti ohjaaman elokuvan päähenkilö on Max Rockatansky ( Mel Gibson ), yksilapsisen perheen maantiepoliisi-isä. Poliiseilla on resurssipulan lisäksi riesanaan väkivaltainen moottoripyöräjengi, joka jäsenensä takaa-ajokuoleman jälkeen alkaa vannoa kostoa.

Melko yksioikoisessa, vaihtelevasti näytellyssä elokuvassa on alusta lähtien läsnä kalmankatku, joka ei ole miellyttävä mutta sopii hyvin luotuun maailmaan. Milleriä – joka oli alkuperäiseltä ammatiltaan lääkäri – innoittivat kokemukset kolariuhreista sekä vuoden 1973 öljykriisi, joka aiheutti tappeluja huoltoasemilla.

Mad Maxin tarina on saamassa jälleen jatkoa, nyt ilman Mel Gibsonia. Millerin ohjaaman Mad Max: Fury Roadin ensi-ilta Suomessa on 15. toukokuuta. Pitkään työstetty Mad Max -videopeli ilmestyy puolestaan syyskuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat