Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hiljaisen todistajan tunnelma on omaa luokkaansa

Radio ja TV
 
Nikki (Emilia Fox) on lontoolainen kuolinsyyntutkija.
Nikki (Emilia Fox) on lontoolainen kuolinsyyntutkija.
Arvio: rikossarja
Hiljainen todistaja
Silent Witness, Britannia 2014
Pääosissa Tom Ward, Emilia Fox, William Gaminara
TV1 klo 22.45

Hiljainen todistaja on BBC:n pisimpään jatkuneita rikossarjoja, sillä sen ensimmäinen kausi nähtiin jo 1996, ja jälleen on uusia jaksoja tarjolla. Yle esittää nyt 14. kauden jaksot, mutta britit katsovat jo 17. kautta. Jaksot esitetään tunnin osissa.

Eivät ehkä brititkään osanneet aavistaa, että kaikista 1990-luvun mainioista poliisihahmoista juuri kuolinsyyntutkijat vetäisivät pisimmän korren.

Sarjan alkaessa sen päähenkilö oli tiukkapipoinen professori Sam Ryan, jota näytteli Amanda Burton. Silloin sarjassa oltiin vielä Cambridgessä, mutta neljänneltä kaudelta lähtien pääpaikka on ollut Lontoon yliopiston oikeuslääketieteen laitos, jossa seurataan Harryn, Nikkin ja Leon tiimin intensiivistä työtä ruumiiden äärellä.

Sarjan idea on peräisin Nigel McCreryltä, joka oli alun perin murhatutkija Sheffieldissä.

Hiljaisen todistajan tarinat ovat usein outoja, niin myös uusissa jaksoissa. Nikkin ajatukset harhailevat huolestuttavan pimeissä sfääreissä sen jälkeen, kun hän erehtyy katsomaan silmiin tutkimuspöydälle tuotua kahdeksanvuotiasta tyttöä.

Kuten monesti parhaissa sarjoissa pääasia ei olekaan juoni vaan tunnelma, ja siinä Hiljainen todistaja on omaa luokkaansa. Salaperäisyyden, kuoleman ja eksaktin tieteen yhdistelmässä on vetoa, jota korostetaan tutkimushuoneiden kliinisellä lavastuksella ja musiikilla. Myös henkilöohjaus on noudattanut johdonmukaista linjaa kaikki vuodet.

Alkuperäisen tunnusmusiikin on säveltänyt John Harle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat