Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maan alta Isoon omenaan

Koomikko Tina Feyn uusi sarjaluomus on sopivan sekopäinen

Radio ja TV
 
Eric Liebowitz Netflix
"Mitä! Tuomiopäivää ei tullutkaan!" Maanalaisen bunkkerin asukkaat Gretchen (Lauren Adams, vas.), Cyndee (Sara Chase), Kimmy (Ellie Kemper) ja Donna Maria (Sol Miranda) ovat juuri saaneet tietää, että heitä on huijattu.
"Mitä! Tuomiopäivää ei tullutkaan!" Maanalaisen bunkkerin asukkaat Gretchen (Lauren Adams, vas.), Cyndee (Sara Chase), Kimmy (Ellie Kemper) ja Donna Maria (Sol Miranda) ovat juuri saaneet tietää, että heitä on huijattu. Kuva: Eric Liebowitz Netflix
Arvio: komediasarja
Unbreakable Kimmy Schmidt
USA 2015
Pääkäsikirjoittajat Tina Fey ja Robert Carlock
Pääosissa Ellie Kemper, Tituss Burgess, Carol Kane, Jane Krakowski
Katsottavissa maksullisessa Netflix- nettipalvelussa osoitteessa netflix.fi

Neljä naista laulaa maanalaisessa bunkkerissa maailmanlopusta kertovaa joululaulua, kun sisään tunkeutuu joukko rynnäkkövarusteisia poliiseja. 29-vuotiaalle Kimmylle ( Ellie Kemper ) ja hänen kolmelle kohtalonsisarelleen paljastuu, että heidän pienen kulttinsa johtaja on huijannut heitä 15 vuoden ajan.

Tuomiopäivä ei olekaan tullut. Lisäksi on kesä, ei joulu.

Netflixin uusi komediasarja Unbreakable Kimmy Schmidt alkaa sekopäisesti ja jatkaa jaksosta toiseen samalla mukavan epätasapainoisella linjalla.

Sarjan ovat ideoineet Tina Fey ja Robert Carlock. Fey tunnetaan seitsemän tuotantokautta kestäneen 30 Rock -komediasarjan (2006–2013) pääkäsikirjoittajana ja pääosan esittäjänä.

Sitä ennen hän niitti mainetta perinteikkään Saturday Night Live -sketsisarjan näyttelijänä ja käsikirjoittajatiimin vetäjänä. Myös Carlock on työskennellyt näiden kahden sarjan vitsinikkarina.

30 Rock ja Saturday Night Live ovat NBC-kanavan ohjelmia, ja myös Unbreakable Kimmy Schmidt tehtiin alkujaan NBC:lle.

Kanava päätti kuitenkin olla esittämättä sarjaa, oletettavasti siksi, että huolimatta Emmy-palkinnoistaan 30 Rock ei ole koskaan juhlinut katsojamäärillään. Hätiin tuli suoratoistopalvelu Netflix, joka osti uuden sarjan jaksot ja tilasi saman tien toisen tuotantokauden.

Tavallaan NBC:n varovaisuuden ymmärtää. Kimmy Schmidtin edesottamuksia esitellään samantapaisella vauhdilla ja tajunnanvirralla kuin tapahtumia 30 Rockissa, ja meno on keskimäärin vielä viitisentoista prosenttia kajahtaneempaa.

Mutta laatu on tasaista ja hauskuus toistuvaa. Siinä mielessä NBC:n ratkaisu tuntuu kyllä virheeltä.

Bunkkerista vapauduttaan Kimmy muuttaa ensi töikseen asumaan New Yorkiin, missä kaikki on hänelle uutta ja kaikki, mikä on tapahtunut viimeisen 15 vuoden aikana, täyttä hepreaa – kuten vaikkapa älypuhelimet, Youtube tai Twitter. Samalla katsojakin pääsee pohtimaan, kuinka nopeasti selfiet ja kissavideot ovat mullistaneet maailman.

Kämppäkaverikseen Kimmy saa Titus Adromedonin ( Tituss Burgess ), jonka haaveet urasta musikaalinäyttelijänä ovat typistyneet soolona esitettyyn Leijonakuninkaaseen. Vuokraemäntä ( Carol Kane ) on leppoisa, mutta haistaa erehtymättömästi, milloin vuokralaisilla on rahaa.

30 Rockin vakionäyttelijöistä mukaan on otettu – fiksusti – överiydessään taitava Jane Krakowski. Jenna-diivaa 30 Rockissa esittänyt Krakowski tempoilee nyt tunnetilasta toiseen Kimmyn rikkaana ja neuroottisena työnantajana.

Ellie Kemperin näyttelemä Kimmy puolestaan huokuu yksinkertaista optimismia. Tämä saattaa pidemmän päälle käydä hermoille, mutta ainakin viiden ensimmäisen jakson aikana tekee sarjasta valoisan tuntuisen.

Kun tapahtumien ei tarvitse liittyä viihdeohjelmatuotantoon kuten 30 Rockissa, toilailu on astetta omaperäisempää ja usein myös huvittavampaa.

Netflixin maksullisessa palvelussa voi paraikaa katsoa koko ensimmäisen tuotantokauden eli 13 jaksoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat