Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Humaani elokuvasatu paperittomista pojista

Radio ja TV
 
Yle
Thabo (Fallou Kama) ja Rocco (Gaetano Fresa) ystävystyvät.
Thabo (Fallou Kama) ja Rocco (Gaetano Fresa) ystävystyvät. Kuva: Yle
Arvio: elokuva
Ikuiset ystävät ★★★
Il sole dentro, Italia 2012
Ohjaus Paolo Bianchini
Pääosissa Gaetano Fresa, Fallou Kama, Angela Finocchiaro
TV1 klo 22.00 (K12)

Tämän italialaisselokuvan esitysaika osoittaa, miten nuortenelokuvat ovat Ylen ohjelmistossa aivan tuuliajolla. Ikuiset ystävät on ylipäätään vähän erikoinen elokuva, mutta sen hankintaa voisi perustella sillä, että se voisi avartaa nimenomaan nuorten katsojien maailmankuvaa. Luultavasti se on tehtykin juuri sitä varten. Yle kuitenkin esittää sen keskiviikon myöhäisillassa, jolloin koululaisilla lienee muutakin tekemistä.

Ikuiset ystävät kuljettaa yhtä aikaa kahta erillistä tarinaa, joista toinen on kuin satu, toinen surullisen realistinen. Kummassakin päähenkilöinä on nuoria kodittomia poikia. Sadussa päähenkilöinä ovat italialainen orpo poika Rocco ( Gaetano Fresa ) ja Afrikasta rumasti diilattu jalkapalloilija Thabo ( Fallou Kama ), jotka ystävystyvät treeneissä.

Kun Thabolle ei löydy italialaisjoukkueessa käyttöä, hänet pistetään tylysti pihalle. Pojat päättävät lähteä yhdessä Afrikan puolelle, vastavirtaan. Matkallaan he tapaavat ihmisiä, jotka vaeltavat kohti Eurooppaa paremman elämän toivossa.

Siinä kurjemmassa tarinassa kaksi Italiaan päätynyttä paperitonta poikaa kiipeää salaa Brysseliin matkaavaan lentokoneeseen.

Elokuvaa ovat rahoittaneet muun muassa Unicef ja Pelastakaa lapset -järjestö, ja hyväntekeväisyystavoitteet paistavat siitä läpi. Siitä huolimatta elokuva on myös aidosti koskettava.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat