Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sokkotreffit sopivat kuusikymppisillekin

Radio ja TV
 
Britt-Marie Friberg Siuntiosta.
Britt-Marie Friberg Siuntiosta.

Kun ikää alkaa tulla lisää, ihmisillä on yleensä enemmän tarinoita kerrottavinaan, mutta onko heillä kuuntelijoita? Tästä ajatuksesta syntyi Ylen Fem-kanavalle ruotsinkielinen ohjelmaformaatti Sydänystävät, joka jatkuu nyt toiselle kaudelleen.

Sarjan idea kuulostaa deittailuohjelmalta, sillä siinä esitellään yli kuusikymppisiä miehiä ja naisia toisilleen viemällä heitä sokkotreffeille. Sarjan tuottaja Markus von Reiche Five Corners Productions -yhtiöstä kuitenkin kertoo, että tavoitteena ei ole deittailu, vaan osallistujien välille voi syntyä myös ystävyyssuhteita.

Ensimmäisestä kaudesta tuli yleisösuosikki, ja sarjaa myytiin myös Ruotsiin ja Norjaan. Uudella kaudella jaksoja pyritään von Reichen mukaan syventämään.

"Ensimmäisellä kaudella tapaamiset olivat ehkä enemmän pinnalla. Nyt tärkeämpiä ovat osallistujien tarinat ja niiden kuunteleminen. Siksi olemme pyrkineet tarkoituksella hitauteen ja rauhallisuuteen."

Sarjan osallistujat ovat olleet tyytyväisiä kokemuksiinsa, ja von Reiche uskoo, että esiintyminen on toiminut toisille terapiana, kun he ovat päässeet puhumaan kipeistäkin asioista kameralle. Monet ovat menettäneet puolisonsa.

Kauden lopulla tavataan myös ykköskauden osallistujia ja kuullaan heidän kuulumisiaan.

Osa pareista pitää edelleen yhtä.

Sarjaa juontaa ruotsinkielisten hyvin tuntema Magnus Silfvenius, joka on itse vasta nelikymppinen.

"Sarjaa ei ole varsinaisesti suunnattu millekään ikäryhmälle vaan ylipäätään niille, jotka ovat ylittäneet sen rajan, että eivät enää usko olevansa kuolemattomia", von Reiche kuvailee.

 

Sydänystävät Femillä klo 18.30

Ossian Avén Nauvosta.
Ossian Avén Nauvosta.
Tuula Marhola Turusta.
Tuula Marhola Turusta.
Bernel Långbacka Teerijärveltä.
Bernel Långbacka Teerijärveltä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat