Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutut kauhuhahmot tapaavat Lontoossa

Pölyinen kioskikirjallisuus poiki pirteän ja laadukkaan draamasarjan

Radio ja TV
 
Sub
Penny Dreadfulin hahmoja ovat Sembene (Danny Sapani, vas.), Dorian Gray (Reeve Carney), Brona Croft (Billie Piper), Ethan Chandler (Josh Hartnett), Sir Malcolm (Timothy Dalton), Vanessa Ives (Eva Green), Olento (Rory Kinnear) ja tohtori Frankenstein (Harry Treadaway).
Penny Dreadfulin hahmoja ovat Sembene (Danny Sapani, vas.), Dorian Gray (Reeve Carney), Brona Croft (Billie Piper), Ethan Chandler (Josh Hartnett), Sir Malcolm (Timothy Dalton), Vanessa Ives (Eva Green), Olento (Rory Kinnear) ja tohtori Frankenstein (Harry Treadaway). Kuva: Sub
Arvio: jännityssarja
Penny Dreadful, USA/Britannia 2014
Käsikirjoitus John Logan
Sub klo 22.00

Penny dreadful -lehdet olivat 1800-luvun Britanniassa suosittua viihdykettä, eräänlaista viktoriaanisen ajan kioskikirjallisuutta. Huokeat lehdet painettiin mahdollisimman halvalle paperille, mutta niiden inspiroiman uuden kauhusarjan tuotannossa ei ole säästelty.

Penny Dreadfulin taustalta löytyy Hollywoodin huippunimiä: käsikirjoituksesta vastaa muun muassa Lentäjä- ja Hugo-elokuvat sekä viimeisimmän Bondin kynäillyt John Logan ja toisena päätuottajana taas häärii American Beauty -ohjaaja Sam Mendes.

Ja vaikka Penny Dreadful onkin ison budjetin laatutyötä, se onnistuu tavoittamaan myös nimensä lupaamaa eksploitaatiohenkeä.

1890-luvulle sijoittuvaan tarinaan on kasattu kaikki mahdolliset viktoriaanisten kauhutarinoiden ainekset. Jo ensimmäisessä jaksossa eteen lyödään vampyyrejä, muinaisia egyptiläisiä kirouksia ja tohtori Frankenstein hirviöineen. Myöhemmin kohdataan vielä Dorian Gray ja tutkitaan Viiltäjä-Jackin tapausta.

Sarjan sankarit ovat näppäriä hahmotelmia. Josh Hartnett esittää Ethan Chandleria, kiertävässä sirkuksessa esiintyvää amerikkalaista pyssysankaria, jonka mystinen kaunotar Vanessa Ives ( Eva Green ) palkkaa apurikseen. Kaksikon ensimmäinen tehtävänä on löytää tutkimusmatkailija Malcolm Murrayn ( Timothy Dalton ) Mina-tytär, jonka vampyyrit ovat kaapanneet.

Vaikka juoni toimii, on frankensteineista sun muista loppuun kalutuista hirviöistä alkuun vaikea innostua. Ulkoasultaankaan Penny Dreadful ei yllätä: värit ovat synkeitä ja tapahtumaympäristö lukemattomista nykyelokuvista ja -sarjoista tuttu historiallinen Lontoo mukulakivikatuineen, hevosrattaineen ja pimeine kujineen.

John Logan osaa kuitenkin käsitellä tarinansa pölyisiä aineksia sen verran taitavasti, että sarjaa jaksanee seurata pilottijakson jälkeenkin.

Ainakin jenkkiyleisö jaksoi: Penny Dreadfulin ensimmäinen kausi oli menestys, ja jatkoa on luvassa myöhemmin keväällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat