Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ääni Putin-fanaatikoille, faneille ja vastustajille

Radio ja TV
 
Marko Lönnqvist Yle
Radio Govorit Moskvan päätoimittaja Sergei Dorenko kutsuu ukrainalaisia orjiksi ja eläteiksi.
Radio Govorit Moskvan päätoimittaja Sergei Dorenko kutsuu ukrainalaisia orjiksi ja eläteiksi. Kuva: Marko Lönnqvist Yle
Arvio: dokumentti
Yhden miehen suurvalta
Suomi 2015

TV1 klo 22.00

Marko Lönnqvistin ohjaama Yhden miehen suurvalta jatkaa kotimaisten Ulkolinja-dokumenttien suosimalla yleiskatsauslinjalla. Venäjällä haastatteluissa ääneen pääsevät niin Vladimir Putinin intomieliset kannattajat ja myötämieliset kansalaiset kuin kriittinen, kituva oppositio, unohtamatta eristyspolitiikasta hyötyneitä maanviljelijöitä ja siitä kärsineitä yrittäjiä.

Poikkeuksellista on kielenkäytön kärkevyys. Suoranaista kansankiihotusta harrastaa Radio Govorit Moskvan päätoimittaja Sergei Dorenko, joka ohjelmassaan kutsuu ukrainalaisia orjiksi ja eläteiksi.

Elintarvikekauppias Dmitri Potapenko puolestaan esittää kitkerän näkemyksen Putinin suositusta tavasta ottaa vastuu kaikesta: "Jos kantaa vastuun, voi tehdä mitä tahansa: paskantaa naapurin matolle, repiä vesiputket ja jopa pissata omaan porraskäytävään."

Potapenko ei tunnu pelkäävän, mutta oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murhan jälkeen pelko olisi ollut syytä nostaa dokumentin keskiöön. Esimerkiksi vierailtaessa kannatuskyselyjä tekevässä Levada-keskuksessa selvittämättä jää oleellisin: pelon ja vaihtoehdottomuuden vaikutus kyselyvastauksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat