Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinteistökuningatar ja sen kollega

Kaisa Liskin ja Mira Kasslinin kiinteistöohjelmat eivät ole toistensa pahimpia kilpailijoita vaan osa yhteistä suunnitelmaa

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Laura Oja
Kaisa Liski ja Mira Kasslin ovat tottuneita kameralle poseeraajia.
Kaisa Liski ja Mira Kasslin ovat tottuneita kameralle poseeraajia. Kuva: Laura Oja

"Ei me voida olla selkä selkää vasten. Se näyttää ihan muotikuvalta", Kaisa Liski sanoo poseerausta ehdottavalle valokuvaajalle.

Hän on tottunut pitämään ohjat käsissään. Tänään Nelosella alkava Kaisa ja luksuskodit on Liskin kolmas kiinteistöohjelma. Edelliset olivat Kiinteistökuningatar Kaisa (2011) ja Kaisa ja puoli valtakuntaa (2013).

Liskin poseerauskaveri Mira Kasslin ei vierasta kameraa yhtään enempää. Vuonna 2010 Kasslin voitti Diilin, ja pari vuotta sitten hän juonsi Kotia kohti -sarjaa. Hänen uusi ohjelmansa Mira ja miljoonakodit on pyörinyt runsaan viikon ajan Avalla ja uusintana MTV3:lla.

Liski ja Kasslin ovat karismaattisia bisnesnaisia, jotka eivät pelkää erottua katukuvasta tai tehdä miljoonakauppoja.

He voisivat olla toistensa pahimmat viholliset niin bisneksessä kuin tv-juontajina, elleivät olisi hyviä ystäviä ja samassa firmassa työskenteleviä kollegoita.

Kaksikon ohjelmat esitetään kilpailevilla kanavilla, mutta Liski ja Kasslin eivät näe toisiaan kilpailijoina edes tv-rintamalla, päinvastoin.

"Tehtiin tällainen liiketoiminnallinen ja järkevä ratkaisu, että otetaan molemmat kanavat haltuun. Varmasti kaikista parhaiten kiinteistönvälityksen osaaminen, huippumyyminen ja ylipäänsä arjen ja vaativan työn yhteisyhtälöt aukeaisivat, jos olisimme samassa ruudussa yhtä aikaa. Molemmat ollaan kuitenkin tv-tekemisen ammattilaisia, joten teemme sitä, mitä meiltä tilataan", Liski sanoo.

Kollegat ovat kuitenkin tehneet kokeeksi pilottijakson yhteisestä kiinteistöohjelmasta.

"Se on huikeata, kun meillä molemmilla on suhteellisen nopea pään toiminta ja terävästi käyvä kieli. Siinä toinen lietsoo toista", Kasslin sanoo ja nauraa.

"Sehän karkaa äkkiä hysterian partaalle. Jos tehtäisiin yhteinen ohjelma, se pitäisi tehdä niin, että osa kuvauspäivistämme olisi erikseen", Liski komppaa.

Siinä missä Mira ja miljoonakodit seuraa arvoasuntojen myyntiä, Kaisa ja luksuskodit esittelee asuntoja ja niiden omistajia.

"Miran ohjelma on varmaan vähän siistimpi kuin minun. Minun ohjelmassani jutellaan enemmän ihmisten elämästä. Siitä, miten he ovat asunnon hankkineet", Liski analysoi.

Kumpikaan ei sano pahaa sanaa toisen sarjasta. Ainoan kritiikin Liski kohdistaa omaan sarjaansa ja mielestään liian tiukkoihin housuihinsa.

Hänen mukaansa palaute koskeekin usein juuri ulkonäköä. Ihmiset haukkuvat lihavaksi tai valittavat liian tummista kulmakarvoista. Kumpikaan ei usko miesten saavan samanlaista palautetta.

" Jethrohan on varmaan iso ja komee vaan", Kasslin naurahtaa.

Juontajat arvelevat, että heidän ohjelmiaan katsotaan osin samoista syistä. Luksusasuntojen tirkistely ja ainakin Kasslinin ohjelman kohdalla ison bisneksen jännitys houkuttavat katsojia.

Fanipohjissa on kuitenkin myös eroja. Jo viidettä kautta omaa nimeään kantavaa ohjelmaa juontavalla Liskillä on ollut aikaa löytää oma yleisönsä.

"Ehkä se kovin faniporukka on yli viisikymppiset naiset. Se on kauhean imartelevaa, koska sen ikäinen nainen on aika valmis, se osaa vaatia ja osaa arvostaa itseään", Liski toteaa.

Kun Kasslin ei osaa nimetä omaa fanijoukkoaan, Liski puuttuu asiaan.

"Ei se ole mitenkään yllättävää, että tuommoisen menestyvän sinkkukaunottaren perässä on miehiä."

 

Kaisa ja luksuskodit Nelosella tänään klo 20.00. Mira ja miljoonakodit Avalla tiistaisin klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat