Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Napamiehet ovat noloja – ja se kyllä naurattaa

Janne Reinikainen ja Tommi Korpela näyttelevät itsensä nimisiä näyttelijöitä

Radio ja TV
 
Juice Huhtala
Janne (Janne Reinikainen, vas.), Tommi (Tommi Korpela) ja Tommin hyvä ystävä, työttömyyseläkeläinen Tero (Tero Koponen) istuvat kantapaikassaan ravintola Mattolaiturissa Kaivopuistossa.
Janne (Janne Reinikainen, vas.), Tommi (Tommi Korpela) ja Tommin hyvä ystävä, työttömyyseläkeläinen Tero (Tero Koponen) istuvat kantapaikassaan ravintola Mattolaiturissa Kaivopuistossa. Kuva: Juice Huhtala
Arvio: komediasarja
Napamiehet, Suomi 2015
Ohjaus Janne Reinikainen
Nelonen klo 19.30

Muistatteko vielä Frank Hvamin ja Casper Christensenin, tanskalaisnäyttelijät, jotka esittivät samannimisiä tunnettuja näyttelijöitä komediasarjassa Kyllä nolottaa (Klovn, 2005–2009)?

Näille hykerryttävän typerille myötähäpeää herättäville elämäntapapelleille on nyt kehitetty suomalainen vastapari, joko tahattomasti tai tahallisesti. Napamiehet-sarjassa Janne Reinikainen ja Tommi Korpela näyttelevät itsensä nimisiä tunnettuja näyttelijöitä, vaikka eivät toki hekään oikeaa itseään.

Tanskalaissarjassa nahjusmainen Frank ja liukasliikkeinen Casper pyörittivät Kööpenhaminassa yritystä, joka teki muun muassa komediasarjaa.Napamiehissä helsinkiläiset Janne ja Tommi, oletettavasti myös parhaat ystävät ja työtoverit, tekevät rikossarjaa, jossa poliisiparin toinen puoli on päätynyt sairaalapotilaaksi.

Korpelan, Reinikaisen ja John Lundstenin kirjoittaman sarjan nimi viittaa miesten mahtailuun, joka karkaa kokonaan molempien käsistä. He aikovat juosta kaksistaan Pohjoisnavalle.

Mutta yhtä lailla sana napamies viittaa Janne- ja Tommi -hahmojen jakamaan luonteenpiirteeseen. He ovat poikkeuksellinen pikkumaisia oman napansa kaivelijoita – ja harvinaisina epäitsekkäinä hetkinä yhtä lailla vain omaa etuaan ajavia.

Dokumentaarista tyyliä tavoitteleva yhdeksänosainen Napamiehet kiertyy suurimmaksi osaksi Janne ja Tommin piinallisen kiusallisten, puuttuvan tilannetajun kiihdyttämien sattumusten ympärille. Ensimmäisissä jaksoissa tällaisia tilanteita syntyy esimerkiksi leipomossa, kahvilassa, tullissa sekä sponsorin pakeilla, kun Janne hakee extremehankkeelle tukijaa.

Erilaiset eritteet ovat yksi Napamiesten juttujen juonne, mutta seksistä ei väännetä vitsiä juuri lainkaan. Vaikka loftissaan leveästi asuva sinkku-Tommi uskookin olevansa Suomen ylivoimaisesti vastustamattomin könsikäs.

Eronnut Janne puolestaan panostaa parisuhteeseen sirkustaiteilija Ingan ( Inga Björn ) kanssa. Inga puhuu sarjassa vain venäjää, joka on tuore oivallus sekin.

Napakan ja tiiviiksi leikatun Napamiesten hirtehinen huumori on jaarittelematonta, selittelemätöntä ja vähäeleistä. Se sivuaa koko ajan vakavan rajaa.

Koko sarja on omassa lajissaan ehkä kovin, kiinnostavin ja kansainvälisin suomalainen pitkään aikaan.

Frank (Frank Hvam) ja Casper (Casper Christensen) tavattiin Kyllä nolottaa -sarjassa.
Frank (Frank Hvam) ja Casper (Casper Christensen) tavattiin Kyllä nolottaa -sarjassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat