Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nysse paljastui: Operaatio Kakkonen

Radio ja TV
 
Sanna Kangasniemi Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien toimittaja.

Epäilen Yleisradiota salaliitosta.

Salaliitto paljastui Ylen päätöksessä lopettaa Ajankohtainen Kakkonen. Perustelut olivat olevinaan moderneja ja nykyaikaisia: "Täytyy katsoa uusia keinoja lähestyä yleisöjä." "Tarkoitus on houkutella yleisöjä verkossa ja sosiaalisessa mediassa."

Sanovat mitä sanovat.

Oikeasti kyse on siitä, että halutaan tehdä loppu Tampereen vaikutusvallasta.

Ihme, etteivät lopeta koko kanavaa.

Tamperehan on ollut vähän niin kuin isompikin peluri aina vuodesta 1964, jolloin Yleisradio osti tamperelaisen Tesvision ja teki siitä TV2:n.

Yleensä omaan kanavaan tarvitaan vielä hitusen mahtavampi imperiumi. Ajatelkaa venäläistä RT:tä.

Tohlopista on vuosikymmenien ajan tuutattu muina miehinä ulos sellaisia tamperelaisuutta kansakunnan kollektiiviseen tajuntaan ujuttaneita sarjoja kuin Reinikainen, Tankki täyteen ja Fakta homma.

Lapsia on viihdytetty mukaviattomasti Pikku Kakkosella ja siinä samalla hämäläistetty suomalaisten kieltä.

Pikku Kakkosen vaikutuksesta mainitsi viime vuonna Tampereen puhekielen tutkija Liisa Mustanoja, joka on väitellytkin kielen muuttumisesta.

No joo. Ihan vakavasti puhuen, vuodesta 1969 pyörineen Ajankohtaisen Kakkosen lopettaminen on kurja juttu.

Mihin muuhun Ylen ohjelmaformaattiin istuisi esimerkiksi pari viikkoa sitten nähty reportaasi Seinäjoella toimivasta uskonnollisesta yhteisöstä?

Juttu oli kiinnostava ja herätti kysymyksen, löytyykö Ylen prime timesta tulevaisuudessa aikaa tällaisille maakunnallisille aiheille.
A-studioon
eivät taida maakuntien jeesukset mahtua.

Tuntuu myös, että jokin erityinen etu on siinä asetelmassa, että reportaasia mennään tekemään muualta kuin pääkaupungista. Ei olla Helsingin herroja, saadaan haastateltavat rentoutumaan.

Nimittäin rentoutuvathan ne, kun on kohta neljäkymmentä vuotta lähetetty Pikku Kakkosen piiloviestiä: mukavia tyyppejä nämä tamperelaiset.

Sanna Kangasniemi sanna.kangasniemi@hs.fi
Kirjoittaja vannoo kyä olevansa
täysin objektiivinen.

2.4.2015 klo 10.03 Tekstiä on muutettu. Alkuperäinen virke meni näin:"Tämä seikka tuli ihan todistetusti ilmi vuosi sitten Liisa Mustanojan Tampereen puhekieltä tutkineessa väitöksessä." Uusi muotoilu on: "Pikku Kakkosen vaikutuksesta mainitsi viime vuonna Tampereen puhekielen tutkija Liisa Mustanoja, joka on väitellytkin kielen muuttumisesta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat