Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kisa suorista lähetyksistä

Radio ja TV
 

Televisio ja teknologia ovat nekin muodin uhreja. Kun joku saa hyvän idean, se kopioidaan nopeasti muualle, ja pian on hankala muistaa, mikä sai alkuperäisen idean tuntumaan erityiseltä.

Tällä hetkellä tuollainen uutuus ovat suorat lähetykset. Älypuhelinsovellukset Meerkat ja Periscope ovat saaneet muutamassa viikossa valtavasti palstatilaa.

Suoran lähetyksen ajatus ei tietenkään ole uusi, sillä tv:n alkuvuodet olivat pelkkää suoraa ja tallenteet keksittiin vasta myöhemmin. Nettivideoissa painopiste on kuitenkin ollut ennalta nauhoitetuissa ohjelmissa. Videoiden lataaminen nettiin vaatii puhelinverkolta paljon, etenkin jos kyse on suorasta lähetyksestä. On myös helpompi löytää kiinnostavaa kuvattavaa, kun kamera on älypuhelimessa, joka kulkee aina mukana.

Meerkat ja Periscope eivät edes ole ensimmäisiä älypuhelinsovelluksia, joilla voi lähettää videota suorana nettiin. Ustream, Livestream ja Youtube ovat tehneet saman jo aiemmin, mutta jostain syystä haastajille tuntuu olevan tilaa. Ehkä uudet ohjelmat ovat helpompia ja parempia tai sitten kyse on ohimenevästä mediahuomiosta.

Varmaa on kuitenkin se, että jatkossa suoria lähetyksiä nähdään entistä enemmän niin kissanristiäisistä kuin suuronnettomuuksistakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat