Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hauskuuttajiltakin tirahtavat kyyneleet

Uusi Koomikot-ohjelma ratsastaa Vain elämää -formaatin jälkilämmöllä

Radio ja TV
 
TV5
Pirkka-Pekka Petelius, Miitta Sorvali, Jarkko Tamminen, Sami Hedberg, Pirjo Heikkilä ja Heikki Silvennoinen kokoontuivat Teatterimuseoon kuudeksi päiväksi puhumaan elämästä koomikkona.
Pirkka-Pekka Petelius, Miitta Sorvali, Jarkko Tamminen, Sami Hedberg, Pirjo Heikkilä ja Heikki Silvennoinen kokoontuivat Teatterimuseoon kuudeksi päiväksi puhumaan elämästä koomikkona. Kuva: TV5

Ensin se kuulosti hyvältä sketsiltä: tehdään koomikoilla roolitettu versio Vain elämää -formaatista.

Liialliselle tunteellisuudelle allergiset saisivat kerrankin nauraa vatsalihaksensa tärviölle, kun koomikot parodioisivat sekä itseään että ylisentimentaalisuuden kermaa kuorinutta ohjelmaideaa.

Ehkä koomikot kertoisivat kyynelsilmin siitä, kuinka lapsuudesta juontanut ulkopuolisuuden tunne on tehnyt heistä humoristeja elämän suuressa näytelmässä. Sitten järjestettäisiin koomikkojen yhteiskeikka (luultavasti Tampereen jäähallissa, koska kaikki tamperelainen ja varsinkin tampereeksi puhuttu on Suomessa huumoria). Keikalla koomikot parodioisivat luonnollisesti toistensa sketsihahmoja.

Mutta ei. TV5:n uusi ohjelmasarja on totisinta totta. Moskito Televisionin tuotanto perustuu ruotsalaiseen formaattiin En Clown till Kaffet (2014–).

"KoomikkojenVain elämää -sarjana" markkinoitu ohjelma on juuri sitä, mitä lupaa. Ironiaa ei ole häivääkään.

Kuusi koomikonlaadultaan hyvin erilaista esiintyjää, Pirkka-Pekka Petelius, Sami Hedberg, Miitta Sorvali, Jarkko Tamminen, Pirjo Heikkilä ja Heikki Silvennoinen, kokoontuu kuutena päivänä Helsingin Teatterimuseossa saman pöydän ääreen. He syövät, pikkaisen juovatkin ja puhuvat siitä, miten ja miksi ryhtyivät koomikoiksi.

Jokaisella on oma teemapäivänsä, totta kai, jolloin harrastetaan päivän koomikon suunnittelemaa ohjelmaa; esimerkiksi luontoihmisenä tunnetun Peteliuksen päivänä kiivetään lintutorniin bongaamaan lintuja.

Illallisen yhteydessä muut juhlistavat päivän sankaria häneen liittyvällä esityksellä.

Oikeastaan vain valheenpaljastuskoe erottaa ohjelman sisällön Vain elämää -sarjasta. Siinä muut koomikot saavat grillata päivän henkilöä kysymyksillä.

Mutta paljastiko ohjelmaan osallistuminen itselleen koomikoille, miksi he ovat koomikoita? Mikä heitä yhdistää?

Sami Hedbergin mukaan on ylipäätään ainutlaatuista, että kuusi koomikkoa istuu saman pöydän ääressä puhumassa urastaan.

"Minusta meitä yhdistää se, että olemme aika herkkiä ihmisiä. Oli kiva kuulla, että sellaisilla ihmisillä, joita on itse nuorempana katsonut ylöspäin, on samansuuntaisia ajatuksia komiikan tekemisestä ja koomikon urasta kuin itsellä", Hedberg sanoo.

Herkkyyttä epäilee osatekijäksi myös imitaattori Jarkko Tamminen. "Tuntuu, että me kaikki ollaan oltu koulussa vähän ujoja sivustaseuraajia ja tarkkailijatyyppejä."

Muusikkonakin tutuksi tulleen Kummeli-miehen Heikki Silvennoisen mielestä koomikoita yhdistävä tekijä on se, että he kaikki ovat "suuria musiikin ystäviä". Esimerkiksi Sami Hedberg laulaa koomikkobändi The Comediansissa. Peteliuksen vuoden 1984 studioalbumi Muistan sua Elaine taas myi kultaa.

"Minusta meissä kaikissa elää vahvasti lapsi sisällä, olemme lapsenmielisiä", sanoo Miitta Sorvali. Petelius komppaa.

Pirjo Heikkilä taas kertoo olevansa estoinen ihminen ja luultavasti siksi koomikko. "Siinä on jotain sellaista, että on vaikea olla vakavana tai herkkänä", hän pohtii.

Mutta kuka herkistä koomikoista itki ensin?

"Pirjo Heikkilä", vastaa koko joukko kuin yhdestä suusta.

 

Koomikot TV5:llä klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat