Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi Frii-kanava tarjoaa todellisia rikostarinoita

Radio ja TV
 
Frii
Rikostoimittaja Aphrodite Jonesin sarjassa tutkitaan huomiota herättäneitä amerikkalaisia rikostapauksia.
Rikostoimittaja Aphrodite Jonesin sarjassa tutkitaan huomiota herättäneitä amerikkalaisia rikostapauksia. Kuva: Frii
Tosi-tv
Aphrodite Jones ja kuuluisat rikokset
True Crime With Aphrodite Jones
USA 2010–
Frii klo 21.25

Suomeen saadaan tänään uusi ilmainen tv-kanava, kun lähetyksensä aloittaa naisille suunnattu Frii. Yksi kanavan painopisteistä ovat tosielämään perustuvat rikossarjat, kuten Aphrodite Jones ja kuuluisat rikokset.

Aphrodite Jones on viisikymppinen amerikkalainen rikoskirjailija, joka sarjassaan esittää oman näkökulmansa huomiota herättäneisiin amerikkalaisiin rikostapauksiin, yleensä murhiin. Sarjassa esitellään laajasti todistusainestoa ja haastatellaan asianosaisia.

Jonesin sarja on tehty Investigation Discoverylle. Vuonna 2008 aloittanut amerikkalainen rikoskanava on menestystarina. Sen katsojista huomattava enemmistö on naisia. Kanava on mukana myös joissain Suomessa myytävissä kanavapaketeissa.

Todellisiin rikoksiin perustuva true crime on maailmalla paljon suositumpaa kuin Suomessa. Yhdysvalloissa on viime aikoina koettu jopa pieni true crimen arvonnousu, kun HBO:n kuusiosainen tv-sarja Jinx (2015) ja radioasema WBEZ:n podcast-sarja Serial (2014) saivat paljon myönteistä huomiota.

Perinteisesti true crime on ollut suosittua mutta ei arvostettua. Lajin juuret ovat 1800-luvun rikosjournalismissa, ja yleensä aiheena ovat nimenomaan murhat. Todennäköisimmin siinä käsitellään rikoksia, joihin liittyy rikkaita ihmisiä, kuuluisuuksia tai sitten sarjamurhaaja. Yhden teorian mukaan naiset tykkäävät katsoa true crime -ohjelmia, koska heidän omat perhesuhteensa tuntuvat ohjelmien valossa normaaleilta.

Friin hankintoihin ID:ltä kuuluu myös muun muassa Melkein täydellinen rikos (alkaen 1. 4.), jossa kerrotaan lähelle onnistumista päässeistä rikollisista, Verisukulaisia (1. 4.), jossa uhri ja murhaaja ovat sukua toisilleen, sekä Treffit helvetistä (12. 4.), jossa paneudutaan vaarallisiksi osoittautuneisiin deitteihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat