Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koomikot-sarjasta ysi plussa

Radio ja TV
 
Laura Friman

"Ai niinku koomikoiden Vain elämää?" Vertaus kulutettiin puhki jo ennen kuin TV5 oli esittänyt jaksoakaan Koomikoita.

Ja sitähän ruotsalaisformaattiin perustuva ohjelma on, kuten toissa iltana nähtiin: kourallinen alansa tähtiä pöydän ympärillä, kullekin omistetut nimikkojaksot, näiden valitsemaa aktiviteettia ja kunnianosoituksia viikon staralle. Eikä varmasti ole sattumaa, että Pirkka-Pekka Peteliuksen jakso oli poimittu sarjan avaukseksi: tämän timanttisen höpöttäjän suusta ei koskaan putoa mitään epäkiinnostavaa.

Vain elämää -yhtäläisyyksistä huolimatta kävi saman tien ilmi, että sarja on suunnilleen tuhat kertaa yllätyksellisempi kuin esikuvansa.

Siinä missä Vain elämää -formaatissa varjellaan siloiteltua lässytystä luonnottomuuteen saakka, Koomikoiden sävy oli alusta saakka ihastuttavan inhimillinen. Pöydän ympärillä ei ainoastaan hymyilty ja nyökytelty – siellä näytettiin hetkittäin jopa lopen tylsistyneeltä.
Pirjo Heikkilä
piti huolta, että nämä ajatukset muotoiltiin myös ääneen. (Nimittäisin hänet virallisesti jumalattareksi, ellei hän olisi sanonut, ettei tahtoisi ryypätä Peteliuksen kanssa. Kai nyt kuka tahansa luopuisi mistä tahansa sisäelimestään, jos pääsisi ryyppäämään PPP:n kanssa.)

Eihän ihan kaikki putkeen mennyt: pimpelipompeli-pianomelodiat eivät luoneet kohtauksiin herkkää tunnelmaa vaan tahatonta komiikkaa. Sami Hedbergin ja Jarkko Tammisen tarpeellisuus jäi toistaiseksi kyseenalaiseksi. Ilman Lasse Norresta olisi pärjätty.

Mutta se oli pientä. Ysi plussa siis konseptin toteutuksesta SBS TV:lle! Koomikoiden ansiosta kanavarypäs saa melkein anteeksi eilen lanseeratun Frii-kanavansa käsityksen naisten tv-mausta. Siis melkein.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikottain myös osoitteessa hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat