Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sunnuntai

Tee omaa toimintaelokuvaa

Radio ja TV
 

Teknologia vie liikkuvan kuvan kehitystä eteenpäin sellaista vauhtia, ettei sitä aina käsitä.

Esimerkiksi GoPro-toimintakameran ensimmäinen versio tuli markkinoille vuonna 2004. Pieni, yleensä kypärään kiinnitettävä kamera kestää kolhuja ja kosteutta.

Laite on ollut erityisesti extremelajien harrastajien suosikki. Heidän kuvaamiensa videoiden perusteella maallikko pääsee kärryille, miltä surfaus, maastopyöräily tai laskuvarjohyppy näyttää käyttäjän näkökulmasta.

Esityksiä voi ihailla Youtubessa vaikka hakusanoilla GoPro best. Tuoreimmat, 4k-tarkkuudella kuvatut videot saavat pään mutkalle. Voi vain hiljaa pohtia, minkälaisia kotivideoita kuvataan yhdentoista vuoden kuluttua.

Viimeisimmän kamerateknologian saavutuksia voi toki esitellä maan pinnallakin. Esimerkiksi paraikaa Jim-kanavalla pyörivässä Poliisit-realityssa käytetään uutta tekniikkaa.

Poliisimaijan ohjaamoon asennettu pikkukamera tallentaa tarkasti poliisien valmistautumisen tehtäviin tai heidän reaktionsa ikkunasta urputtaviin asiakkaisiin.

Halvat toimintakamerat suorastaan säteilevät ohjelmaformaatteja!

Poliisit-sarjan asetelman voisi kiepsauttaa toisin päin uudella Rosvot-realitylla. Esimerkiksi liivijengiläiset ovat tottuneet käyttämään kypäriä, joihin saadaan helposti asennettua GoPro.

Viikon kuvamateriaalin myötä katsoja pääsisi mukaan seuraamaan paraatipaikalta jännittäviä geokätkentä- ja perintätehtäviä. Ammatti- ja taparikollisten otsapantaan kiinnitettävät toimintakamerat todistaisivat taskuvarkauksia ja kilikalikeikkoja.

Jos Rosvot tuntuu tuotantoyhtiöille liian uskaliaalta formaatilta, aina voi käyttää hyväkseen kilvoittelevien politiikkojen julkisuudennälkää. Kukaan päättäjä ei vastustelisi saadessaan omista lähtökohdistaan kumpuavaa näkyvyyttä.

Näin eduskuntavaalien alla olisi ollut kutkuttavaa nähdä, kuinka Antti Rinne (sd) hyräilee kaataessaan viidettä kermadesiä pekonipastaan, kuinka Carl Haglund (r) heiluttaa pientä Nato-lippua Hornetin ylilennon aikana ja miten Timo Soini (ps) hohottelee tilatessaan Hesburgerissa megahampurilaisateriaa.

Extremeä yhtä kaikki.

Miska Rantanen HS miska.rantanen@hs.fi
Kirjoittajalle käy extreme vain Youtubessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat