Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maanantai

Salaisuudet syövät floridalaisperhettä

Netflixin ulkoisesti tyylikäs Bloodline tarjoaa enemmän perhedraamaa kuin jännitystä

Radio ja TV
 
Saeed Adyani Netflix
Lainvartija John Rayburnin (Kyle Chandler, vas.) elämä menee sekaisin, kun hulttioveli Danny (Ben Mendelsohn) palaa kotikonnuille Floridaan.
Lainvartija John Rayburnin (Kyle Chandler, vas.) elämä menee sekaisin, kun hulttioveli Danny (Ben Mendelsohn) palaa kotikonnuille Floridaan. Kuva: Saeed Adyani Netflix
Arvio: draamasarja
Bloodline, USA 2015
Pääkäsikirjoittajat Glenn Kessler, Todd A. Kessler, Daniel Zelman
Pääosissa Kyle Chandler, Linda Cardellini, Ben Mendelsohn, Sissy Spacek, Sam Shepard
Katsottavissa Netflixin maksullisessa nettipalvelussa osoitteessa netflix.fi

"Emme ole pahoja ihmisiä. Mutta teimme pahan teon."

Netflixin tuottaman Bloodline-sarjan mainoslause, joka on myös yksi sarjan vuorosanoista, herättää onnistuneesti kiinnostuksen. Uteliaisuutta kiihottaa edelleen valokuva, johon mainoslause on lisätty: neljä ihmistä istuskelee illalla laiturilla meren äärellä, mietteissään. Heillä on salaisuus.

Ollaan Islamoradan kunnassa, joka levittäytyy viidelle Floridan eteläkärjen Keys-saarista, ja kuten verisiteisiin viittaava sarjan nimi antaa olettaa, laiturin nelikko koostuu sisaruksista.

Yksi heistä on Islamoradassa poliisietsivänä työskentelevä John Rayburn ( Kyle Chandler ).
Bloodlinen
alkusanoissa Rayburn kertoo, että pahat aavistukset alkoivat kasautua, kun hänen hulttioveljensä Danny ( Ben Mendelsohn ) palasi takaisin maisemiin.

Danny saapuu pitkästä aikaa kotiin vanhempiensa majatalon 45-vuotisjuhlaan. Tämä ei ilahduta kaikkia.

Sisaruksiin lukeutuvat myös rauhallinen juristisisko Meg ( Linda Cardellini ) ja kiivas, venesatamassa työskentelevä veli Kevin ( Norbert Leo Butz ). Molemmilla on omat parisuhteeseen liittyvät salaisuutensa.

Bloodlinen nimekkäimmät näyttelijät löytyvät perhen vanhempien rooleista: lempeänä Sally-äitinä nähdään Sissy Spacek ja rauhallisen pinnan alla sapekkaana Robert-isänä Sam Shepard.

Sarjan ovat kehitelleet veljekset Glenn Kessler ja Todd A. Kessler yhdessä Daniel Zelmanin kanssa. Aiemmin sama käsikirjoittajakolmikko vastasi lakisarjasta Damages (2007–2012).

Bloodlinen sisarusten päällimmäisestä salaisuudesta saadaan vihiä aivan avausjakson lopussa.

Hetki on tehokkain, joka kolmesta ensimmäisestä jaksosta löytyy, eikä sitä ole syytä paljastaa tässä.

Valkeneva asetelma tuo mieleen Donna Tarttin romaanin Jumalat juhlivat öisin. Kirjan alkuvirkkeessä kerrottiin, kuka kuoli, ja sitten siirryttiin ajassa taaksepäin selvittämään, miten kaikki tapahtui.

Tätä rakennetta käyttää myös Bloodline, mutta ainakin alkupuolellaan melko kömpelösti.

Jaksot etenevät perhedraaman ehdoilla lukuun ottamatta loppuja ja alkuja, joissa paljastuu lisää sisarusten tulevista ongelmista. Kovin mekaaniselta tämä tuntuu, vaikka jonkinasteinen imu mysteeriin saadaankin kehitettyä.

Tunnelman kannalta tärkeä osa sarjassa on Florida Keys -saarilla. Näkymiin niin meren rannalla kuin veden allakin on saatu elokuvamaista vaikuttavuutta.

Vähemmän vaikuttava sen sijaan on tapa, jolla testamenttia käytetään juonessa. Tekijöiden näkemys tuntuu olevan, että testamentin sisältö on ennen kaikkea juristin, ei allekirjoittajan vastuulla. Kyse ei ole lakiteknisestä hienoudesta.

Jonkinasteista junnaavuutta synnyttävät sisarusten monet keskenään samantapaiset keskustelut. Tämä häiritsee etenkin silloin, kun katsoo useita jaksoja peräjälkeen – kuten Netflixin kohdalla usein tehdään. Suoratoistopalvelussa nähtävillä ovat sarjan kaikki 13 jaksoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat