Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aika ennen ja jälkeen tragedian

Radio ja TV
 
Nuorta Dianaa esittää taitavasti Evan Rachel Wood.
Nuorta Dianaa esittää taitavasti Evan Rachel Wood.
Arvio: elokuva
Viimeinen uhri ★★★
The Life Before Her Eyes, USA 2007
Ohjaus Vadim Perelman
Pääosissa Uma Thurman, Evan Rachel Wood, Eva Amurri, Gabrielle Brennan
Liv klo 21.00 (K16)

Laura Kasischke (s. 1961) on Suomessa tuntematon kirjailija, mutta kotimaassaan Yhdysvalloissa häneltä on julkaistu kymmenkunta runokokoelmaa ja kutakuinkin yhtä monta romaania. Näistä kolmanteen perustuu draama Viimeinen uhri.

Elokuva kertoo ensinnäkin lukioikäisestä Dianasta (osaava Evan Rachel Wood ), jonka paras ystävä high schoolissa on Maureen ( Eva Amurri ). Erään kaverusten koulupäivistä katkaisee traaginen, hätkähdyttävä tapaus.

Siirrytään toiseen aikaan ja aikuiseen Dianaan (laimeahko Uma Thurman ). Tällä on professoriaviomies ( Brett Cullen ) ja leikki-ikäinen tytär ( Gabrielle Brennan ). Ja selvästikin jotakin mielensä päällä.

Elokuvan jännite rakentuu ennen kaikkea sen varaan, miten eri aikatasojen tapahtumat liittyvät toisiinsa. Myönteistä on, että tuo jännite pitää, mutta terävästi iskevän alun asettamia odotuksia ohjaaja Vadim Perelman (s. 1963) ei pysty täyttämään.

Korkeammalle odotukset asetti myös Perelmanin esikoisohjaus, omintakeisesti omakotitalon omistuksen ympärille puristuva Hiekan ja sumun talo (2003).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat