Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittinuoret saavat lisäoppia slummeissa

Radio ja TV
 
Putkiasentajat Arsa ja Elisa lähetettiin töihin Mumbain suurimpaan slummiin.
Putkiasentajat Arsa ja Elisa lähetettiin töihin Mumbain suurimpaan slummiin.
Arvio: tosi-tv
Slummikokelaat
Slumsurvivors, Britannia 2014
TV2 klo 22.00

Britit ovat mestareita keksimään hyviä realitysarjoja. Slummikokelaat-sarjan kolmessa jaksossa brittinuoret kuljetetaan toiselle puolelle maapalloa ja pistetään tosihommiin slummeissa. Nuoria yhdistää ammattikoulutus: ensimmäisen jakson osallistujat ovat tulevia putkiasentajia, toisessa jaksossa autonkorjaajia ja kolmannessa kokkeja. Kaikki ovat ammatteja, joita ilman ei pärjättäisi missään.

Sarjan ideana on näyttää alati nariseville brittinuorille, että elämä voisi olla vaikeampaakin. Realityn tekemisen taitoon liittyy olennaisesti osallistujien valinta, roolitus, ja senkin puolen britit hallitsevat. Slummikeikalle valitut nuoret ovat sosiaalisesti taitavia, huumorintajuisia ja loppujen lopuksi kestäviäkin, vaikka alussa ottaa koville.

Sarja ei syytä brittinuoria laiskoiksi, eikä sen tarkoitus ole nöyryyttää, vaan lähtökohta on positiivinen. Nuoret karaistuvat, tutustuvat kaukaisiin kollegoihinsa ja oppivat samalla arvostamaan valitsemaansa ammattia.

Ensimmäisessä jaksossa putkiasentajanuoret joutuvat keskelle Mumbain suurinta slummia, joka olisi vielä monin verroin törkyisempi paikka ilman putkia. He joutuvat heti korjaustöihin, ja pomona määräilee paikallinen putkimies.

Työvälineet ovat alkeellisia, ja työtahdin pitäisi olla kova, sillä ilman työtä slummin asukkailla ei ole mitään. Brittiryhmässä on myös yksi tyttö, joka tuskastuu nähdessään, miten slummissa kohdellaan naisia.

Toisessa jaksossa nuoria viedään Nigerian Lagosiin ja viimeisessä kokkioppiin Indonesian Jakartaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat