Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clint Eastwood oli hetkisen pehmo

Radio ja TV
 
Pääsankari Bill Munnya (Clint Eastwood) pelottaa, ja se oli Eastwoodin leffoissa uutta.
Pääsankari Bill Munnya (Clint Eastwood) pelottaa, ja se oli Eastwoodin leffoissa uutta.
Elokuva
Armoton
Unforgiven, USA 1992
MTV3 klo 22.35

Lännenelokuva Armoton merkitsi käännettä Clint Eastwoodin uralla. Eastwood sai elokuvasta ensimmäiset Oscarinsa, toisen ohjaajana ja toisen tuottajana. Sitä ennen hän ei ollut saanut juuri mitään palkintoja. Arvostelut ylistivät lännenelokuvan perinteitä uudistavaa teosta.

Mutta yksi mies oli eri mieltä. Elokuvakriitikko Richard Gernier kirjoitti konservatiivilehti Commentaryyn pitkän ja analyyttisen jutun otsikolla "Clint Eastwood alkoi poliittisesti korrektiksi".

Gernierin mukaan Eastwood hylkää Armottomassa lopullisesti vanhan ikonisen, maskuliinisuutta pursuavan hahmonsa, joka ei arkaillut käyttää väkivaltaa suojellakseen viattomia ja rankaistakseen pahiksia. Hahmo rakentui esimerkiksi italowesterneissä sekä elokuvissa Kotkat kuuntelevat (1968) ja Likainen Harry (1971).

Armottomassa Eastwood esittää sikatilalliseksi ryhtynyttä entistä pyssysankaria, jota pyydetään mukaan kostoretkelle, mutta sikafarmaria pelottaa. Richard Gernierin mukaan Armoton esittää pelokkuuden vaaran edessä moraalisesti arvokkaana. Armoton suhtautui ihmisten ampumiseen niin kriittisesti, että jopa Michael Moore on ylistänyt sitä.

Clint Eastwoodin uusimman elokuvan American Sniper (2014) Moore sen sijaan lyttäsi. Olisiko Eastwood siinä jättänyt jo jäähyväiset poliittiselle korrektiudelle?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat