Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hei hei, kaikkien aikojen konttori!

Radio ja TV
 

Mikä tuo ääni on? Kas, sehän Don Draperin cocktailkärryn houkutteleva, mutta pahaenteinen kilinä. Hissien ovet liukuvat auki ja paljastavat, miten newyorkilaiselle mainostoimistolle ja sen väelle lopulta käy.
Mad Menin
viimeisen kauden jälkimmäinen puolisko alkoi Suomessa eilen. Harvan sarjan paluuta on odotettu vastaavan hysterian vallassa – syystä.

Viskilasit läjähtelisivät kilvan pitkin seiniä, jos Draperin konttorilla saataisiin kuulla, miten sarjaa on Suomessa kohdeltu.

Alun perin Nelonen lohkaisi Mad Menille kunnon ohjelmapaikan prime timessa, mutta minkäs teet: katsojaluvut jäivät vaatimattomiksi. Sarja haudattiin vähin äänin keskiyön kieppeille halpojen scifi-tekeleiden seuraan.

Ylellä Draper olisi eittämättä saanut draamalleen järjellisen kellonajan, mutta mainosrahoitteisen kanavan agendaan kulttuuriteot eivät ymmärrettävästi kuulu – niin pöyristyttävältä kuin Mad Menin ylenkatsominen tuntuukin.

Päätösjaksojen sukkela aikataulu vaatii vastaavasti aplodit: ne esitetään Suomessa vain kolmen vuorokauden viiveellä. Luvassa on seitsemän ihanan kiduttavaa piinaviikkoa.

Tv-puffeissa on tapana sanoa jo ties monennenko kauden kohdalla, että aloittelevalla katsojalla on yhä mahdollisuus ehtiä mukaan.

No, anteeksi vain, mutta tässä tapauksessa ei ole. Mad Men äityy loistamaan vasta perehtymisen myötä, ja se on katsottava alusta asti.

Toki sarja tarjoilee satunnaisellekin katsojalle pätevää tv-draamaa ja pieteetillä rakennettua ajankuvaa 50 vuoden takaa. Hahmojen monikerroksisuutta ja hienovaraisia vivahteita on kuitenkin tankattava hartaudella.

Kadehdin kaikkia, joilla kaikkien aikojen konttoriin ja sen hahmoihin rakastuminen on vasta edessä.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikottain myös osoitteessa hs.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat