Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piratismi ei haittaa Game of Thronesia

Radio ja TV
 
Game of Thronesin saaga jatkuu tänään.
Game of Thronesin saaga jatkuu tänään.
Draamasarja
Game of Thrones, 5. kausi, USA 2015
Katsottavissa maksullisessa HBO Nordic -nettipalvelussa (hbonordic.fi)

Game of Thronesin viides tuotantokausi käynnistyy tänään samaan aikaan eri puolilla maailmaa. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, katsojaluvut tulevat olemaan korkeita.

Yhdysvaltalainen kaapeli-tv-kanava HBO tiedotti näet tammikuussa, että Game of Thrones on nyt kanavan historian suosituin tv-sarja. Sen neljännen tuotantokauden jaksoja seurasi USA:ssa keskimäärin 18,4 miljoonaa ihmistä. Tilasto ei kuitenkaan kerro täyttä totuutta katsojamääristä, sillä sarja on myös piraattien suosiossa. Game of Thrones on ollut useana vuotena BitTorrent-sivuston ladatuin ohjelma.

Erityisen suosittua Game of Thronesin laiton lataaminen on ollut Australiassa. Vuonna 2013 jopa USA:n Australian-suurlähettiläs Jeffrey L. Bleich paheksui australialaisten piratismia.

Mutta mitä mieltä sarjan tekijät ovat asiasta?

HBO:n omistavan Time Warnerin toimitusjohtaja Jeff Bewkes sanoi vuonna 2013 Business Insider -sivustolle, että piratismi on sarjalle "parempi asia kuin Emmy-palkinnon saaminen".

Game of Thronesin tekijät ovat aiemminkin todenneet, että piratismi auttaa ylläpitämään sarjan ympärillä käyvää "kuhinaa" – ja se tuo lopulta lisää laillisia katsojia ja rahaa.

Semminkin, kun HBO on onnistunut tuotteistamaan Game of Thronesin paremmin kuin aiemmat tv-sarjansa. Sen nimissä on myyty fanitavaraa kekseistä yli 10 000 dollarin hintaiseen luksuskelloon.

Neljännen tuotantokauden lopussa HBO kokeili uutta ansaintamallia, kun päätösjaksoa esitettiin USA:ssa leffateattereissa. Kokeilu onnistui, ja tekijöiden kassa karttui lipputuloista lähes 1,5 miljoonalla taalalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat