Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Julkkiksista kaikki irti, taas kerran

Radio ja TV
 
Jonne Aaronia teininä esittää Leevi Toponen.
Jonne Aaronia teininä esittää Leevi Toponen.
Arvio: tosi-tv-sarja
Risteyksessä, Suomi 2015
Nelonen klo 20.00

Realitysarjojen on etsittävä uusia suuntia, ja tässä tulee yksi kotimainen vaihtoehto: scripted reality, jossa julkkikset kertovat elämänsä käännekohdista. Scripted tarkoittaa, että julkkisten omat kertomukset on dramatisoitu. Näyttelijät ovat harrastelijoita.

Risteyksessä-sarjan taustalla on vankka usko siihen, että suomalainen yleisö haluaa kuulla samat tarinat yhä uudelleen. Sarjan julkkikset ovat nimittäin niitä kaikkein tutuimpia, jotka antavat muutenkin haastatteluita. Dramatisoinnilla luodaan illuusiota syvemmästä eläytymisestä.

Ensimmäinen jakso perustuu rockmuusikko Jonne Aaronin teinikokemuksiin. "Arttu" lintsaa puoli vuotta putkeen koulusta ja on luisumassa pikkurikolliseksi, kun hänet otetaan huostaan. Hän päätyy perhekotiin, jossa hän löytää itsestään muusikon.

Tarinaa on etäännytetty muun muassa siltä osin, että Jonne Aaronin veljet Ville ja Tommi Liimatainen eivät esiinny tarinassa.

Harrastajavoimin tehty draama näyttää aina halpikselta. Silti juuri eläytyvät harrastajanäyttelijät ovat sarjassa parasta, ehkä tahattomasti. Esimerkiksi Jonnea esittävälle Leevi Toposelle kokemus on varmasti ollut hieno, ja se myös näkyy hänestä.

Formaattiin kuuluu, että oikeat päähenkilöt ilmestyvät lopuksi kuvaan sanomaan pari rohkaisevaa sanaa. Vastoinkäymisistä oppii, koulukiusaajat ja ryyppäävät vanhemmatkaan eivät välttämättä ole este julkiselle uralle.

Jatkossa nähdään muun muassa Kaisa Liskin, Arman Alizadin, Seela Sellan ja Anssi Kelan tarinat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat