Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Videokauppaa käsityönä

Radio ja TV
 

Elokuvien ja tv-ohjelmien jakelu on netin ansiosta helpompaa ja halvempaa kuin koskaan aikaisemmin, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että useimpien ohjelmien on vaikea löytää tarpeeksi katsojia.

Niinpä moni tekijä suuntaa paikkaan, jossa on jo valmiiksi paljon yleisöä. Youtubessa suositut tekijät saavat mainosrahaa, Vimeossa puolestaan pystyy vuokraamaan ja myymään elokuviaan.

Ne eivät silti ole ainoita vaihtoehtoja. Esimerkiksi tuore dokumenttielokuva PMMP – tässä elämä on piipahti teattereissa vain päivän, mutta nyt sen voi vuokrata ja katsoa elokuvan omilta sivuilta.

Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa suomalainen Striim.in Oy, joka tekee nettiin räätälöityjä videopalveluita, vaikkapa juuri vain yhtä elokuvaa varten.

Youtube ja Vimeo ovat kaikille avoimia palveluita, mutta Striim.in etsii asiakkaita, joille omannäköisestä nettivuokraamosta olisi hyötyä.

"Haluamme tuoda mahdollisuuden myös sellaisille yhtiöille, joiden teatterilevitys on marginaalista, mutta joilla on fanikuntaa olemassa", sanoo toimitusjohtaja Kalle Kujala. Yhtiö toimiikin muun muassa Nigeriassa, jonka elokuvateollisuus eli Nollywood haluaa tavoittaa ulkomaille muuttaneet nigerialaisen elokuvan ystävät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat