Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monitaitoiset näyttelijät hoitavat tunnaritkin

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Bored to Death -sarjan Jason Schwartzman on sekä näyttelijä että muusikko.
Bored to Death -sarjan Jason Schwartzman on sekä näyttelijä että muusikko.
Komediasarja
Bored to Death, 3. kausi, USA 2011
TV2 klo 23.45

Alkuvuoden sarjauutuuksien joukossa HBO:n Bored to Deathin kolmoskausi saattoi suhahtaa ohi, mutta onneksi Yle uusii sen pikaisesti. Kirjailija Jonathan Amesin luoman komedian päätöskaudella fiktiivinen kirjailija Jonathan Ames tekee edelleen kuutamokeikkaa nukkavieruna dekkarina.

Myös pääosaa esittävällä Jason Schwartzmanilla on kykyjä usealla alalla. Sarjan tunnusmusiikki on nimittäin näyttelijän kaksi albumia julkaisseen Coconut Records -sooloprojektin tuotantoa.

Ikänsä indiebändeissä soitellut Schwartzman on oikea henkilö esittämään itseriittoisissa kulttuuripiireissä sohivan komedian tunnaria. Hänellä on aiempaakin kokemusta alkutekstien taustalla musisoimisesta, sillä 2000-luvun alussa hän soitti rumpuja teinisarja OC:n California-tunnarin esittäneessä Phantom Planetissa.

Pääosatähdet ovat päässeet esittelemään musikaalisia lahjojaan muissakin tv-sarjoissa. Paras osumatarkkuus on silloin, kun tunnarin esittäjä on myös sarjan näkökulmasta uskottava.

Ajatellaanpa vaikka Bel-Airin prinssiä ja Will Smithiä. Mitäpä muutakaan DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince -kokoonpanoon kuulunut Smith olisi sarjansa alkuteksteissä tehnyt kuin räpännyt?

Kolme miestä ja tyttö -sarjan hömelönä Jessinä nähtävä Zooey Deschanel ehti niin ikään esittää pirtsakkaa indiepoppia jo She & Him -yhtyeessä – ennen kuin alkoi tehdä samaa komediasarjan alkutunnarissa.

Eräs tunnetuimmista tv-tunnareista lienee Kelsey Grammerin kajauttama Tossed Salads and Scrambled Eggs -kappale Frasierin lopussa. Läheltä piti, että sen olisi esittänyt joku muu: kappaleen sarjaan säveltänyt Bruce Miller kaavaili esittäjäksi alun perin jazzlaulaja Mel Tormea.

Ja löytyy sitä monipuolisuutta toimintadraamankin puolelta. Walker, Texasista -sarjan Chuck Norris hallitsee paitsi taistelulajit ja näyttelemisen myös laulamisen. Hänen jäyhän toteavaa tulkintaansa voi ihastella sarjan tunnuskappaleessa kausilla 2–8.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat