Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun aikaa mitataan Yökyöpeleissä

Radio ja TV
 

"Äiti, kuinka monta yötä Yökyöpeleihin?" Kotitalouteni viikonkiertoa eivät ole enää pariin kuukauteen rytmittäneet luutuneet käsitteet "maanantai", "arki" tai "viikonloppu". Sen sijaan aikaa mitataan Yökyöpeleissä – toisin sanoen lastenohjelmassa, jossa Martti Suosalo sukkuloi trenssitakissa, Seela Sella on pukeutunut touhukkaaksi täiksi ja Vuokko Hovatta kailottaa railakkaasti.

Laura Ruohosen Yökyöpelit-näytelmään pohjautuva loruseikkailu on parasta, mitä lasten tv-tarjonnalle on tapahtunut ikiaikoihin.

Kyseessä ei ole pelkästään omien tenavieni satunnainen haksahdus. Yökyöpeleitä veivataan digiboksilta ja Areenasta ahkerasti muuallakin. Siitä puhutaan lätäköissä ja kiipeilytelineissä.

Tuttavani lapsen esikouluryhmä julisti jopa kollektiivisesti irtisanoutuvansa päiväkodin keksimästä esikouluryhmän nimestä ja muuttavansa nimensä Yökyöpeleiksi.

Hypeä on hykerryttävä seurata vierestä. En väitä, etteivätkö lapseni rakastaisi myös kliinisiä Disney-animaatioita, mutta se, että niiden rinnalle tarjotaan kotimaisia, persoonallisia vaihtoehtoja, on elintärkeää.

Muovisten lisenssihahmojen rinnalla teatterillinen ja paikoittain absurdi Yökyöpelit on suorastaan anarkistinen. Sen suosio todistaa, että tilausta on muullekin kuin ylikansallisille brändijyrille. Tulos on kiistämätön, sillä lapset ovat lahjomaton ja vilpitön yleisö.

Tulevana lauantaina edessä on jotakin kammottavaa. Yökyöpelit seikkailevat ruudussa viimeistä kertaa. Olen yrittänyt valmistella jälkikasvuani kriisitilanteeseen jo parin viikon ajan. "Siihen tulee jotain yhtä hyvää tilalle", olen lasketellut hätäpäissäni.

Ohjelmatietojen mukaan puhun silkkaa palturia: viikon kuluttua lauantaina Martti Suosalon korvaa Petteri Kaniini, joka käy retiisivarkaissa.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat