Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Draama jää vaisuksi, vaikka Titanic oli tuhoon tuomittu

Radio ja TV
 
Yle
Neve Campbell, Chris Noth ja Kevin Zegers näyttelevät Titanicin rakennusvaiheita seuraavassa draamasarjassa.
Neve Campbell, Chris Noth ja Kevin Zegers näyttelevät Titanicin rakennusvaiheita seuraavassa draamasarjassa. Kuva: Yle
Arvio: draamasarja
Titanic – verta ja terästä
Titanic: Blood and Steel, Irlanti/Italia/Ranska 2012
Ohjaus Ciaran Donnelly
TV1 klo 19.00 (K12)

Metallurgiaan erikoistunut nuori tohtori Mark Muir ( Kevin Zegers ) hakeutuu töihin belfastilaiselle telakalle, jossa rakennetaan jättimäistä matkustaja-alusta nimeltä Titanic. Muir haluaa olla mukana historiallisessa projektissa varmistamassa teräksen laatua, mutta hänellä on myös Belfastiin liittyvä salainen menneisyys.

Kaksitoistaosainen Titanic – verta ja terästä on toinen draamasarjoista, joka valmistui sata vuotta kuuluisan haaksirikon jälkeen. Edellinen oli muistojuhlavuonna 2012 TV1:ssä nähty Titanic, jonka käsikirjoitti Downton Abbeyn luoja Julian Fellowes.

Nyt nähtävään draamasarjaan tarinaa ja tekstiä ovat ahkerimmin naputelleet Matthew Faulk ja Mark Skeet. Heidän näyttävin aiempi meriittinsä oli Mira Nairin Turhuuden turuilla -elokuvan (2004) käsikirjoittaminen – yhdessä Julian Fellowesin kanssa.

Titanic – verta ja terästä -sarjan Belfast on jakautunut jyrkästi protestantteihin ja katolilaisiin. Toinen jakolinja kulkee rikkaiden ja pienellä palkalla sinnittelevän työväestön välillä.

Ammattiliiton mies tuo kaupunkiin uusia ajatuksia, joista kiinnostuu muun muassa italialaisen siirtolaisperheen tytär Sofia Silvestri ( Alessandra Mastronardi ). Telakkayhtiön toimistolla hänen ja Muirin katseet kohtaavat. Tulokastohtorista kiinnostuu myös yläluokkainen Kitty Carlton ( Ophelia Lovibond ).

Aineksia siis riittää henkilökohtaisista yhteiskunnallisiin, mutta ainakin alku jää vaisuksi. Yksi syy tähän on se, että parhaat näyttelijät löytyvät sivuosista.

Ammattiliiton edustajana nähdään pistäväkatseinen Liam Cunningham ja telakkayhtiötä johtavana lordi Pirrienä pohdiskeleva sir Derek Jacobi.

Lopuksi lienee hyödyllistä mainita, että metallurgi Muir on käsikirjoittajien keksimä hahmo. Tosipohjaistenkin hahmojen kohdalla on faktoissa joustettu, esimerkiksi lisäämällä amerikkalaisen miljonäärin J. P. Morganin ( Chris Noth ) osuutta tapahtumiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat