Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei Euroopan unionille?

Radio ja TV
 
Satu Jaatinen
Lokakuussa 1994 kansa äänesti EU:hun liittymisestä.
Lokakuussa 1994 kansa äänesti EU:hun liittymisestä.

Vaalien ääntenlaskentaa on seurattu tv:n välityksellä melkein 50 vuotta. Alussa pääosa lähetysajasta meni studiossa tuloksia odotellessa ja ehdokkaiden valokuvia esitellessä. Nykyään lähetystä tehdään yhä enemmän ehdokkaiden ja äänestäjien parissa. Jännitys, tunnekuohu ja suora lähetys ovat aina lupaava yhdistelmä.

Martti Ahtisaari oli ensimmäinen suoralla kansanvaalilla valittu Suomen presidentti. Vaalituloksen selvittyä hän kajautti Helsingin työväentalon lavalla mollivoittoisen venäläiskappaleen Rakastan elämää. Kuusi vuotta myöhemmin Tarja Halonen sai samalla lavalla päähänsä lippalakin, jossa luki Presidentti.

Tekniikka on tuottanut vaalivalvojaisiin yllätyksiä. Vuonna 1994 suomalaiset äänestivät Euroopan unioniin liittymisestä. Kun ensimmäiset tulokset julkistettiin, ilmestyi ruutuun palkki, joka osoitti Ei-vaihtoehdon saaneen 100 prosenttia äänistä.

Kuva vaihdettiin nopeasti toiseen, eivätkä salaliittoteoreetikot ole vielä päässeet ratkaisuun siitä, oliko kyseessä todellakin vain viaton erehdys.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat