Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kipupisteitä näyttelijän sairasvuoteen äärellä

Radio ja TV
 
Yle
Jarko Tirkkonen (oik.) teki dokumentin Harri-isänsä sairasvuoteelta.
Jarko Tirkkonen (oik.) teki dokumentin Harri-isänsä sairasvuoteelta. Kuva: Yle
Arvio: dokumentti
"Näyttelijälle suon anteeksi..."
Suomi 2009
Käsikirjoitus ja ohjaus Jarko Tirkkonen
Radio 1 klo 18.00

Harri Tirkkonen teki viimeisen elokuvaroolinsa vuonna 1992 Jotaarkka Pennasen tv-elokuvassa Hamlet. 1970- ja 80-luvuilla hän ehti näytellä yli 50 elokuvassa ja tv-sarjassa.

Jarko Tirkkosen radiodokumentti on äänitetty Harrin sairasvuoteen äärellä. Siinä on läsnä Tirkkosia peräti viidessä polvessa – vanhin polvi tosin on mukana vain muistojen kautta. Keskeiseksi teemaksi nousee isä–poika-suhde, jota sivutaan myös puheeseen limittyvissä draamakatkelmissa.

Aiheesta on tehty viime aikoina muitakin dokumentteja, mutta "Näyttelijälle suon anteeksi" onnistuu konstailemattomuudessaan hyvin. Radioteos on yhtä aikaa eteerinen ja läsnäoleva.

Kun perheenjäsenet haastavat toisiaan, päästään luontevasti kiinni elämän kipupisteisiin, kuten alkoholismiin. Käsitellyksi tulee myös suvun "taiteilijakirous", josta nuorimmat polvet pyristelevät eroon.

Parantumattomasti sairas näyttelijä siteeraa Johann Wolfgang von Goethen filosofointia: "Näyttelijälle suon anteeksi kaikki ihmisen virheet. Ihmiselle en suo anteeksi ainuttakaan näyttelijän virhettä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat