Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ahdistuneet lapset saavat apua

Radio ja TV
 
Yhdeksänvuotiasta Astridia pelottavat monet arkiset asiat.
Yhdeksänvuotiasta Astridia pelottavat monet arkiset asiat.
Arvio: dokumentti
Ahdistuneet lapset
De Angste Børn, Tanska 2014
Ohjaus Anette Klokkerholm
Fem klo 22.00

Yhdeksänvuotias Astrid ei uskalla olla yksin kotona, koska hän pelkää namusetien yrittävän sisään. Astridia pelottavat myös ukkonen ja hissillä matkustaminen. Yksitoistavuotias Marcus puolestaan kärsii sosiaalisesta ahdistuksesta, jossa yksin liikkeelle lähtemisen estää huoli siitä, että joutuisi puhumaan jonkun kanssa.

Konstailemattomassa tanskalaisessa tv-dokumentissa Ahdistuneet lapset Astrid ja Marcus osallistuvat Aarhusin yliopiston ahdistuneisuusklinikan kurssille. Klinikan asiantuntija opastaa lapsia ja heidän vanhempiaan arvioimaan ahdistavia tilanteita ja totuttelemaan niihin. Perheille annetaan myös videokamera kotiin vietäväksi.

Klinikan työntekijöiltä ja lasten vanhemmilta kysytään rohkeasti myös sitä, eroavatko nämä lapset oikeasti ikätovereistaan. Asiantuntijat vetävät rajan siihen, sujuuko arki vai ei.

Monissa perheissä ei suju, mutta kurssilla osa vanhemmista huomaa myötäilleensä ahdistunutta lastaan liikaakin. Haastamisen kautta alkaa toipuminen, jota on tietenkin mukava seurata.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat