Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen viihdeteollisuus elää kuplassa

Radio ja TV
 
Nelonen
Jarkko Tamminen vetää uutta viihdeshow'ta suuren maailman tyyliin.
Jarkko Tamminen vetää uutta viihdeshow'ta suuren maailman tyyliin. Kuva: Nelonen
Arvio: viihdeohjelma
Big Bang! Suomi 2015
Käsikirjoitus Jarkko Tamminen, Santtu Luoto, Jyrki Lehtola, Melli Maikkula, Niina Lahtinen
Nelonen klo 20.00

Kotimainen tv-viihde alkaa olla puistattavan sisäsiittoista. Samat nimet ja esiintyjät loikkivat sekä kanavien sisällä että kanavilta toiselle, ja lopputeksteissä kiertää myös samoja käsikirjoittajia. Esimerkiksi Jyrki Lehtola on ollut käsikirjoittamassa sekä eilen alkanutta TV2:n Anna Perhon kyselytuntia että Nelosen Big Bangia.

Syntyy vaikutelma, että uusia viihdeohjelmia ideoidaan kiireessä ja kovissa paineissa. Tekijät ja esiintyjät napataan vauhdissa mukaan edellisistä tuotannoista. Tuoreidenkin tulokkaiden ympärille aletaan heti rakentaa tähtikulttia, vaikka yleisö hädin tuskin tuntee heitä.

Ajankohtaista termiä käyttääkseni: suomalainen viihdebisnes taitaa elää kuplassa. Haluaako suuri yleisö todellakin nähdä samoja naamoja päivästä toiseen kaikissa välineissä?

Big Bangissa Nelonen ottaa riskin, sillä imitaattorina tunnettu näyttelijä Jarkko Tamminen joutuu kantamaan lähes yksin vastuun puolitoistatuntisesta lähetyksestä. Ohjelma alkaa amerikkalaistyylisellä revityksellä, joka suorastaan huutaa, että katsokaa, nyt tehdään isosti ja suuren maailman tyylillä. Lähetys ei sentään tule suorana.

Ensimmäisen ohjelman päävieras on Paula Koivuniemi, joka kantaa roolinsa urheasti. Hän jaksaa nauraa hurmaavasti, vaikka Tammisen kysymykset ja ehdotukset ovat enimmäkseen lapsellisia. Kakkosvieraana nähdään rap-artisti Kasmir.

Formaattiin on sekoitettu kaikkea mahdollista: haastattelua, tehtäviä ja musiikkia. Ja koska kaikki julkimot eivät voi esiintyä samassa ohjelmassa, Tamminen saa turvautua imitointitaitoihinsa tämän tästä. Häntä avustaa näyttelijä Mikko Nousiainen.

Sisäsiittoisuus saa jatkua. Tamminen imitoi muun muassa Loiria ja Michael Monroeta, jotka on jo tätä ennen omittu Nelosen viihdeohjelmiin. Kuten myös Paula Koivuniemi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat