Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teinitytön chattikaveri onkin raiskaaja

Radio ja TV
 
Liana Liberato näyttelee taitavasti nuorta Annieta.
Liana Liberato näyttelee taitavasti nuorta Annieta.
Arvio: draama
Trust ★★★
USA 2012
Ohjaus David Schwimmer
TV2 klo 22.50 (K12)

David Schwimmer (s. 1966) muistetaan parhaiten näyttelijänä Frendit-komediasarjasta (1994–2004), johon hän myös ohjasi kymmenen jaksoa. Valkokangasohjauksia Schwimmeriltä on valmistunut sittemmin kaksi, romanttinen komedia Run Fatboy Run (2007) ja tehokas draama Trust, jonka TV2 esittää tänään.

Trustin taustalla ovat tositarinat, joita Schwimmer on kohdannut toimiessaan raiskauksen uhreja auttavan säätiön The Rape Foundationin johtokunnassa.

Tosipohjaisuus tuntuu kouraisevuutena etenkin Trustin alkupuolella. 14-vuotias Annie ( Liana Liberato ) chattailee uuden nettitutun kanssa tiiviisti ja innostuneesti. Annien iloisuus asettuu painostavaan kontrastiin sen kanssa, mitä katsoja arvelee taustalla olevan.

Trust ei valitettavasti pysy tässä yksinkertaisessa puristavuudessa, vaan puolivälin jälkeen suuri osa huomiosta siirtyy perheen isään. Tätä näyttelee Clive Owen, jolla on vaikeuksia voimakkaiden tunteiden tulkkina. Luontevampia ovat äitiä esittävä Catherine Keener ja psykologina nähtävä Viola Davis.

Puutteistaan huolimatta Trustin varoittava viesti kestää. Kun Suomessakin on paljastunut nettipohjaisten seksuaalirikosten sarjoja, voisi kouluissa harkita elokuvan näyttämistä kaikille 12 vuotta täyttäneille. Hyödyksi se olisi monelle lasten vanhemmistakin.

Suomessa Trust nousi otsikoihin elokuvana, jota elokuvateatterit kieltäytyivät esittämästä, koska sille oli jo annettu esityslupa Elisan nettipalvelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat