Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten Genesiksestä tuli punkkareiden vihollinen

Radio ja TV
 
Yle
Genesis-kööri, Peter Gabriel (vas.), Steve Hackett, Mike Rutherford, Phil Collins ja Tony Banks, muistelee menneitä sulassa sovussa.
Genesis-kööri, Peter Gabriel (vas.), Steve Hackett, Mike Rutherford, Phil Collins ja Tony Banks, muistelee menneitä sulassa sovussa. Kuva: Yle
Arvio: dokumentti
Genesis: osien summa
Genesis: Sum of the Parts, ´Britannia 2014
Ohjaus John Edginton
Teema klo 21.00

Genesis-yhtyeitä on oikeastaan kaksi, vaikka toinen poikikin toisesta. Se ensimmäinen, ylivoimaisesti kiinnostavampi, sai alkunsa 1960-luvun lopulla ja nousi nopeasti progemusiikin huipulle.

Genesis ykkösen sielu oli laulusolisti ja biisien tekijä Peter Gabriel, joka ryhtyi rakentamaan musiikin ympärille teatraalista lavashow'ta. Hänestä tuli nuoren David Bowien rinnalle yksi tuon ajan brittimusiikin karismaattisimmista esiintyjistä.

Genesis-dokumenttikin jakaantuu kahtia, ja valitettavasti Gabrielin aika käydään läpi puolessa tunnissa ja Phil Collinsin Genesikselle uhrataan tunti. Rumpali Collinsista tuli keskushahmo, kun Gabriel lähti sooloilemaan.

Collinsin Genesis eli 1990-luvulle saakka, mutta se kadotti aika pian musiikillisen uskottavuutensa. Dokumentissa Collins itsekin kertoo havahtuneensa punkvuosina, että Genesiksestä oli tullut vihollinen. Samaan aikaan Gabriel teki uraauurtavia videoita ja ryhtyi myös poliittiseksi.

Dokumenttin on saatu kasaan koko Genesis-joukko, ja miehet muistelevat menneitä sulassa sovussa ja itsekriittisesti. Sisällöllisesti dokumentti on kuitenkin pettymys, sillä Gabriel-osuus on paitsi lyhyt myös ohut. Se kiehtovin puoli eli bändin kummallisten biisien synty jää vähälle huomiolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat