Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisnainen murhaa Grigori Rasputinin

Radio ja TV
 
Laura Mainiemi Yle
Marissa (Karoliina Niskanen) tapaa Rasputinin (Ville Haapasalo).
Marissa (Karoliina Niskanen) tapaa Rasputinin (Ville Haapasalo). Kuva: Laura Mainiemi Yle
Arvio: kuunnelma
Grisha, Suomi 2015
Käsikirjoitus Katja Kettu, Vepe Hänninen ja Hilkka-Liisa Iivanainen, ohjaus Hilkka-Liisa Iivanainen
Radio 1 klo 19.03

Nuoren polven menestyskirjailijoiden teokset ovat viime vuosina löytäneet ilahduttavasti tiensä kuunnelmiksi, ja nyt on Katja Ketun novellin vuoro.

Grisha-novellissaan (2013) Kettu vääntelee historiaa iloisesti uusiksi. Nuoret suomalaisnaiset Marissa ( Karoliina Niskanen ) ja Anna ( Milla Kangas ) ovat lähteneet Pietariin aistimaan suuren maailman meininkiä. Sukellus kaupungin yläluokan elämään ja lopulta tutustuminen karismaattiseen profeettaan Grigori Rasputiniin saa heidän maailmansa sekaisin. Tarinan lopussa toinen heistä osallistuu profeetan salamurhaan.

Oikeastaan kyseessä on universaali tarina nuoruudesta ja uteliaisuudesta sekä seksuaalisuuden, vallan ja väkivallan kietoutumisesta toisiinsa.

Paria outoa musiikkivalintaa lukuunottamatta kuunnelma toimii kaikessa ahdistavuudessaan. Nopeatempoisessa dramaturgiassa äänimaisema korvaa kertojan tarinan kuljettajana.

Rasputinia esittää Ville Haapasalo, joka teki edellisen radioroolinsa kauan ennen kuin hänestä tuli kuuluisuus Venäjällä ja Suomessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat