Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Napolilaispoliisi sodanjälkeisessä Milanossa

Radio ja TV
 
Yle
Komisario Nardonelta (Sergio Assisi) palaa työtehtävässä hermot, ja rangaistukseksi hän saa pakkosiirron Milanoon.
Komisario Nardonelta (Sergio Assisi) palaa työtehtävässä hermot, ja rangaistukseksi hän saa pakkosiirron Milanoon. Kuva: Yle
Arvio: poliisisarja
Komisario Nardone
Il Commissario Nardone, Italia 2012
Pääosissa Sergio Assisi, Anna Safroncik, Stefano Dionisi, Giorgia Surina, Luigi di Fiore
Teema klo 19.00

Ylen työnjaossa Teema-kanavan vastuulle kuuluvat muut kuin angloamerikkalaiset ja pohjoismaiset sarjat, ja kanavalla onkin nähty kiitettävästi varsinkin eurooppalaissarjoja.

Italialainen Komisario Nardone sijoittuu sodanjälkeiseen Milanoon. Päähenkilö Mario Nardone on kotoisin Napolista, mutta hänet siirretään heti sarjan aluksi hommiin toiselle puolelle Italiaa. Etelän ja pohjoisen ristiriidat kuuluvat sarjan vakioteemoihin. Nardonelle ei esimerkiksi kelpaa milanolaisten tekemä kahvi.

Toiseksi teemaksi nousee tietenkin korruptio. Ensimmäisessä jaksossa jahdataan penisilliinivarkaita, ja Nardone saa nopeasti vihiä kaupungin suurimmasta roistosta.

Nardone poikkeaa aiemmista italialaispoliiseista, sillä hän ei ole niin korostetun macho. Naimaton toki, mutta ihastus osuu tielle heti ensimmäisen jakson tutkinnan yhteydessä. Eliana on töissä apteekissa, ja tuon ajan naisista poiketen hän on omistautunut työlleen.

Kuten kunnon poliisisarjoissa aina myös Nardone saa heti rinnalleen uskollisen työparin, Muraron, jota ei ole oikein arvostettu ennen Nardonen tuloa. Nardonen tiimiin liittyy myös kaksi muuta ujohkoa miestä, Rizzo ja Spitz. Varsinkin heihin verrattuna Nardonella itsellään riittää temperamenttia.

Poliisilaitoksen ulkopuolella Nardonea avustaa prostituoitu Flò. Sarjalla on myös kertoja, lehtikuvaaja Trapani, joka seuraa Nardonea työssään ja nappaa kuvia oikeilla hetkillä.

Teema esittää sympaattista 12-osaista sarjaa epäsäännöllisiin aikoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat