Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antero Mertaranta palasi juurilleen radioon

Nova pyrkii erottumaan kilpailijoistaan lisäämällä puhetta

Radio ja TV
 
MTV3
Antero Mertarantaa kuullaan Novan seitsemän oikein -ohjelmassa keskiviikkoiltapäivisin.
Antero Mertarantaa kuullaan Novan seitsemän oikein -ohjelmassa keskiviikkoiltapäivisin. Kuva: MTV3
Arvio: keskustelu
Novan seitsemän oikein
Suomi 2015
Nova klo 14.00

Kun Antero Mertaranta haastattelee tänään suorassa radiolähetyksessä näyttelijä Jukka Puotilaa, hän on kahdella tavalla juurillaan.

Urheilu- ja erityisesti jääkiekkoselostuksistaan tunnettu Mertaranta on vannoutunut radiomies. Hän kuului esimerkiksi vuonna 1987 perustetun Rytmiradio Lahti -paikallisradion alkuaikojen kantaviin voimiin. Viime vuosina Mertarannan ääntä on kuultu radiossa lähinnä Yle Puheella.

Toisin kuin yleisesti kuvitellaan, Mertaranta ei ole alunperin urheilutoimittaja.

Hän aloitti mediauransa Ylen Lahden-aluetoimituksen uutistoimittajana 1980-luvun alkupuolella. Rytmiradiossakin Mertaranta työskenteli juontajana ja reportterina, kunnes alkoi keskittyä jalkapallo- ja jääkiekkoselostuksiin.

Novan seitsemän oikein -lähetys siis edustaa Antero Mertarantaa alkuperäisimmillään.

Helmikuussa alkanut Novan seitsemän oikein on selkeä irtiotto lähetysvirtatyyppisestä radioajattelusta, joka koostuu kevyestä puheesta ja listamusiikista.

Kaupallisten kanavien kilpailu on viime vuosina kiristynyt, mutta niiden sisällöistä on ollut hankala löytää oleellisia eroja. Nyt Nova pyrkii profiloitumaan lisäämällä asiapitoisen puheen määrää.

Joka päivä lähetettävän Novan seitsemän oikein -lähetyksen rakenne on periaatteessa yksinkertainen. Studiossa on aina vieras, jonka kanssa keskustellaan valitusta aiheesta.

Ohjelmat ovat kuitenkin keskenään hyvin erilaisia, sillä juontajia on seitsemän ja he panevat myös oman persoonansa likoon.

Mertarannan lisäksi studiossa ovat viikoittain Tuomas Enbuske, Marco Bjurström, Rita Strömmer, Katja Ståhl, Jarkko Luoma ja Ivan Puopolo – kaikki tunnettuja mediapersoonia.

Suorastaan vallankumouksellista on, että toimittajat ja vieraat saavat itse valita myös osan ohjelmassa soitettavasta musiikista parhaaseen kuunteluaikaan.

Antero Mertaranta on niin tunnettu urheiluselostajana, että se saattaa rasittaa hänen kuunteluaan asiaohjelmassa.

Ennakkoluulot kannattaa kuitenkin hylätä.

Mertaranta kuulostaa urheilutoimittajalta, haastatteli hän sitten professoria tai näyttelijää. Selostajanuotti ei kuitenkaan välttämättä haittaa vaan tuo keskusteluun hauskan mausteen.

Radiomedian Radio Gaalassa vuonna 2010 kaikkien aikojen radiopersoonaksi valittu Mertaranta on takuuvarma puhekone välineestä riippumatta. Kun myös Jukka Puotilalla on tunnetusti sana hallussa, ei keskustelu tänään ainakaan lopu kesken.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat