Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Traktorissakin pauhaa ysärieuforia

Radio ja TV
 
Dj Matti on saanut aikaan massiivisen fani-ilmiön.
Dj Matti on saanut aikaan massiivisen fani-ilmiön.
Arvio: dokumentti
Kuningas Matti ja ysäristit
Suomi 2015
Ohjaus Harto Hänninen
Teema klo 21.00

Suomessa on suuri lauma ihmisiä, joiden sydän sykkii ysäritanssipopin tahdissa. Heimo suorastaan. He ovat löytäneet toisensa YleX:n Parasta ennen -ohjelman kautta. Ohjelman dj Matti Airaksinen on saanut aikaan massiivisen fani-ilmiön, josta ei välttämättä muut tiedä mitään.

Ylen Harto Hänninen on ohjannut ehkä Suomen ensimmäisen joukkoistetun dokumentin dj Matista, hänen kiertueestaan sekä ysärifaneista. Koko dokumentti on koottu Airaksisen ja fanien kuvaamista videoista.

Kyynisempi sanoisi, että dokumentti on pelkkää Ylen puffia omasta radio-ohjelmastaan, mutta harva voi pitää kiinni kyynisyydestä dokumentin katsottuaan.

Vaikka kuuluisi siihen kansanosaan, joka inhoaa Dr Albanin It's my lifea yli kaiken, ysäribiittiä on mahdoton vastustaa. Somessa on jo kiertänyt klippi, jossa pielaveteläinen maanviljelijä Janne huristelee traktorilla lumisella pihallaan, kuuntelee luureista Leila K:n Electriciä ja laulaa täysillä mukana. Aivan hullua!

Airaksinen on kuvannut itseään kiertueilla ja puhuu kameralle hotellihuoneissa. Dokumentti on ohjattu ja leikattu loistavalla rytmitajulla ja sopivasti kieli poskessa.

Lopussa käy ilmi, että suuri osa faneista ei ollut 1990-luvulla nuoria vaan hyvänen aika lapsia. Ja nyt he haikailevat täysillä musiikin euforian perään, kuten yksi heistä tunnetilaa kuvailee.

Jos kevätmasennus vaivaa, kannattaa ilmeisesti heittäytyä dj Matin vietäväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat