Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokainen meistä voi olla radiodeejii!

Radio ja TV
 
Arvio: musiikkiohjelma
Kuuntelijan lista, Suomi 2015
Radio Suomi lauantaina klo 22.05

Ihmisen musiikkimaku on harvoin niin lineaarinen, että se edustaisi vain yhtä tyyliä tai aikakautta. Silti monenlaista musiikkia sekoittavat radio-ohjelmat ovat meko harvinaisia.

Radio Suomen Kuuntelijan lista luottaa sataprosenttisesti yleisöönsä. Kuuntelijat voivat lähettää ohjelmaan tarjolle kymmenen biisin listoja. Kukin ohjelma on siis yhden kuulijan levyhyllyn kuuloinen.

Samalla yleisö pääsee harjoittelemaan dramaturgian taitojaan. Ei ole merkityksetöntä, missä järjestyksessä kappaleet esitetään ja mistä aloitetaan.

Yleisradion kokenut musiikkitoimittaja Josper Knutas täyttää biisien välit yleensä hillittömällä määrällä detaljitietoutta sekä rakentaa artistien ja aiheiden välille aasinsiltoja. Knutasin tyyliin kuuluu usein myös ironia.

Tänään kuultavan listan on laatinut tamperelainen Ritva Heikkilä. Lista painottuu kapeasti 1960- ja 1970-luvuille, mutta hittien lisäksi mukana on tuntemattomampaakin tavaraa. Monet kappaleet ovat myös peruspoppia pidempiä.

Ehkä kanavan kuuntelijaprofiilista johtuen uusi musiikki on ollut Kuuntelijan listassa aika heikosti edustettuna. Toivottavasti mukaan mahtuu jatkossa vielä rohkeampia yhdistelmiä genrerajojen yli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat