Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islantilaismerimies päihitti hyisen meren

Radio ja TV
 
Yle
Ólafur Darri Ólafsson näyttelee pääosaa hurjassa tositarinassa.
Ólafur Darri Ólafsson näyttelee pääosaa hurjassa tositarinassa. Kuva: Yle
Arvio: elokuva
Syvyys ★★★
Djúpið, Islanti 2012
Ohjaus Baltasar Kormákur
Pääosissa Ólafur Darri Ólafsson, Jóhann G. Jóhannsson, Stefán Hallur Stefánsson
Fem klo 21.00 (K12)

Vuonna 1984 islantilainen Guðlaugur Friðþórsson (s. 1961) selvisi uskomattomalla tavalla haaksirikosta, jossa meri ja kylmyys koituivat muun miehistön kohtaloksi. Kalastajalaivan upotessa oli pimeää, ilman lämpötila –2 astetta, veden lämpötila +5 ja kilometrien päässä sijaitsevan rannan sijainti epäselvä.

Sinnikkään Guðlaugurin tarinan kertoo vähäeleisesti ohjaaja Baltasar Kormákur (s. 1966). Koruton tyyli sopii sisältöön, mutta hengenvaaran tuntu ei koko ajan välity, eikä pääosaa näyttelevä Ólafur Darri Ólafsson aina tunnu uskottavalta. Esiintymistyyliltään ja habitukseltaan hän on kuitenkin hyvin samanlainen kuin oikea Guðlaugur Friðþórsson, kuten voidaan todeta lopun arkistohaastattelusta.

Rosoisella 101 Reykjavik -romaanifilmatisoinnilla (2000) ohjaajanuransa aloittanut Kormákur on viime vuosina siirtynyt yhä voimakkaammin Hollywoodiin ohjaamalla muun muassa elokuvat Salakuljettaja (2012) ja 2 Guns (2013). Tämäniltaisen elokuvan tapaan myös Kormákurin tuoreimmassa Hollywood-työssä Everestissä (2015) kamppaillaan ääriolosuhteissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat