Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Piraatit suorassa lähetyksessä

Radio ja TV
 

Tv-ohjelmien piratismi on kilpailua hinnasta, nopeudesta ja saatavuudesta. Ensin kirppareille ilmestyi dvd-bokseja, joissa oli valokopioidun näköiset kansipaperit. Sitten tv-ohjelmia alettiin ladata nettiin, josta ne pystyi katsomaan jo lähetystä seuraavana päivänä. Se oli huomattavasti nopeampi tahti kuin mihin amerikkalaissarjojen kanssa oli täällä totuttu.

Suorat lähetykset ovat olleet turvassa pitkään, mutta Floyd Mayweatherin ja Manny Pacquaion nyrkkeilyottelu sunnuntaina osoitti, että tilanne on muuttumassa.

Suorana ottelun näki maksamalla: Yhdysvalloissa HBO- ja Showtime-kaapelikanavilta 100 dollarilla (90 euroa) ja Suomessa Viaplay-nettipalvelusta 50 eurolla – paitsi jos käytti Meerkat- tai Periscope-palvelua. Ne ovat älypuhelinohjelmia, jotka lähettävät kännykkäkameran videokuvan suorana nettiin. Videon laatu oli suttuinen, ja yhteydet katkeilivat, mutta uuden lähetyksen löytäminen kävi helposti.

Suoria lähetyksiä, etenkin urheiluotteluita, on löytänyt netistä ennenkin, mutta älypuhelinsovellusten myötä määrä on räjähtämässä. Siitä seuraa uusia ongelmia. Dick Costolo kehuskeli netissä Periscopen olleen illan suuri voittaja, mikä on hassua, sillä Costolo on Twitterin toimitusjohtaja, ja tv-kanavat ovat Twitterin parhaita asiakkaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat