Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mainosmiehen kriisi on kireäksi viritetty

Radio ja TV
 
HBO
Thom (Steve Coogan) täyttää vuosia. Koolla ovat muun muassa vaimo Lee (Kathryn Hahn) ja poika Julius (Sawyer Shipman).
Thom (Steve Coogan) täyttää vuosia. Koolla ovat muun muassa vaimo Lee (Kathryn Hahn) ja poika Julius (Sawyer Shipman). Kuva: HBO
Arvio: komediasarja
HappyISH, USA 2015
Pääkäsikirjoittaja Shalom Auslander
Pääosissa Steve Coogan, Kathryn Hahn, Bradley Whitford, Ellen Barkin
Katsottavissa HBO Nordicin maksullisessa nettipalvelussa (hbonordic.fi)

Ennen HappyISH-komediasarjaa käsikirjoittaja Shalom Auslander (s. 1970) tunnettiin esseistinä ja kirjailijana. Teoksissaan, kuten Foreskin's Lament: A Memoir (Esinahan valitusvirsi – muistelmateos, 2007), Auslander kommentoi sarkastisesti lapsuuttaan ortodoksijuutalaisessa perheessä.

Kritiikeissä kirjan moitittiin jäävän pinnalliseksi runsaan koulupoikahuumorinsa vuoksi. Samaa tekee mieli sanoa HappyISHista. Sarjan avauskohtauksessa vietetään Thom Paynen ( Steve Coogan ) 44-vuotissyntymäpäiviä ja puhutaan sukupuolielimistä, paljon ja epänokkelasti.

Newyorkilaisessa mainostoimistossa työskentelevä britti Thom on naimisissa kuvataiteilija Leen ( Kathryn Hahn ) kanssa. Parilla on kuusivuotias lapsi.

Thom syö masennuslääkkeitä ja kärsii potenssiongelmista. Hänen työelämänsäkin mutkistuu, kun mainostoimistoa alkaa johtaa parikymppinen ruotsalaiskaksikko. Kuluneen tuntuisesti Thom ei voi sietää nuorekkuutta Twittereineen ja Facebookeineen.

Sarjan toisessa jaksossa päähuomion saa Lee. Hän on laittanut välit poikki pessimistisen juutalaisen äitinsä kanssa. Tyttären ja äidin suhdetta käsitellään pääasiassa masentavasti, ja ylipäätään HappyISHin ongelma on, että kireys saa yliotteen huumorista.

Vähän korkeammalle kurotetaan käyttämällä Thomin kirjasivistystä osana kerrontaa. Lopputulos on usein väkinäinen, mutta sujuvasti sarjan alatyyliin ja alakuloon istuu syntymäpäiväkohtauksen lainaus Samuel Beckettin näytelmästä Huomenna hän tulee: "He synnyttävät hajareisin haudan päällä, päivä paistaa hetken, sitten on taas yö."

Lisää ihmiselon synkkyyttä sarjan ylle luo tieto siitä, että alkuperäisessä pilottijaksossa pääosaa näytteli Philip Seymour Hoffman.

Viime vuonna itsemurhan tehneen mestarinäyttelijän paikkaajana Coogan menettelee, mutta Hoffman olisi luultavasti päässyt edes vähän pintaa syvemmälle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat