Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Se oikea tähti

Radio ja TV
 
Laura Friman

Laura Voutilainen vai Waltteri Torikka? Ei kiinnosta. Sunnuntain ylivoimaisen muuntautumiskykyiset Tähdet, tähdet -loppukilpailijat saattoi päätellä jo viikkokausia sitten. On aivan yksi ja sama, kumpi lopulta voittaa.

Sen sijaan tahtoisin, että kansa kiinnittäisi finaali-iltana huomionsa siihen todelliseen suureen kysymykseen. Kysymykseen, jota kaikki ovat hädissään pyöritelleet jo vuosia. On aika muotoilla se ääneen: onko Mikko Leppilampi kyborgi?

Todistusaineisto on vankkaa. Mikko Leppilammen kasvot ovat epäilyttävän symmetriset. Hän on vuodesta toiseen luonnottoman freesi – jopa siinä määrin, että olen miltei varma, että häntä säilytetään lähetysten välissä jonkinlaisessa kosteusvoide- ja hiusvahasammiossa.

Leppilammen ulkonäössä on myös hänen tuttaviensa mielestä jotakin epäinhimillistä. Helmikuussa hänen lätkäkaverinsa sai tarpeekseen ja läimäisi "vahingossa" Leppilampea kiekolla leukaluuhun. Hän toivoi paljastavansa, että Leppilampi on todellisuudessa Robocop. Melkein onnistui.

Kyborgiuteen viittaisi myös suosikkijuontajan ilmaisutyyli. Mikko Leppilammen ulosanti on ihastuttavan sujuvaa, suorastaan virheetöntä, siihen saakka, kun pitäisi improvisoida. Hänen variointikapasiteettinsa on hyvin rajallinen. Jos Laura Voutilainen kertoo suorassa lähetyksessä olevansa tänään hyvässä iskussa, koska sai juuri kuulla odottavansa nelosia, Leppilampi ei pysty prosessoimaan tietoa tarpeeksi nopeasti: hän ei esitä aiheeseen liittyvää jatkokysymystä. Sitä ei ole ehditty ohjelmoida häneen.

"Toisaalta olen nähnyt Mikko Leppilammen käyttävän eräässä gaalassa prompteria", ystäväni tokaisi häkeltymättä laisinkaan, kun esitin kyborgiteoriani.

Asia oli selvästi askarruttanut häntäkin. "Miksi kyborgin tarvitsisi lukea juontojaan ruudulta?" Huomio oli terävä, mutta epäilin vetoa tarkoin laskelmoiduksi harhautuskikaksi. Suomalainen tv-teollisuus olisi nimittäin pulassa ilman Leppilampea.

Hän on täydellinen.

Laura Friman hs.radiotv@hs.fi Twitter: @laurafriman
Sarja ilmestyy viikoittain myös osoitteessa hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat