Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gentlyn tutkimukset, hiljaa kypsynyt tv-aarre

Radio ja TV
 
Gently ja Bacchus ovat mainio etsiväkaksikko.
Gently ja Bacchus ovat mainio etsiväkaksikko.
Arvio: poliisisarja
George Gentlyn tutkimukset
Inspector George Gently,
Britannia 2007–
Pääosissa Martin Shaw, Lee Ingleby
TV1 klo 22.10

Miten me emme ole aikaisemmin tienneet George Gentlystä? BBC:n poliisisarjaa on tehty jo vuodesta 2007, mutta vasta tänä keväänä se saapui kunnolla suomalaiseen televisioon. Myöskään Alan Hunterin alkuperäisiä rikosromaaneja ei ole suomennettu. Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan.

Vanhimmat jaksot herättivät jo uteliaisuutta, ja sarjan edetessä päähenkilöt, monessa liemessä keitetty komisario Gently sekä hänen kukkoileva nuori työparinsa John Bacchus, ovat syventyneet henkilöinä. Samalla sarja on käsitellyt vakuuttavasti aikakautensa 1960-luvun keskeisiä teemoja.

Martin Shaw näyttelee hienosti vähäeleistä, viisasta ja empaattista Gentlyä, mutta oikeastaan Lee Inglebyn Bacchus on sarjan todellinen ydin, sillä Bacchus kipuilee jokaisen tapauksen oman ahtaanpuoleisen ajatusmaailmansa läpi. Nerokkaassa hahmossa henkilöityy koko vuosikymmen.

Jäljellä on vielä kaksi jaksoa. Tänään miljöönä on armeija, ja viikon päästä nähtävässä jaksossa rikos tapahtuu kaivostyöläisten poliittisen kuohunnan keskellä.

Mutta hyviä uutisia: uudet seitsemännen kauden jaksot ovat juuri alkaneet BBC:llä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat