Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulunut fraasi mietitään nyt uusiksi

Suuri jossitteluilta on yhtä aikaa tapahtuma ja radiolähetys

Radio ja TV
 
Jussi Nahkuri Yle
Jossitteluillaan suoria keskusteluja vetävät toimittajat Reetta Räty (vas.) ja Perttu Häkkinen sekä kirjailija ja henkisen kasvun ohjaaja Mili Kaikkonen.
Jossitteluillaan suoria keskusteluja vetävät toimittajat Reetta Räty (vas.) ja Perttu Häkkinen sekä kirjailija ja henkisen kasvun ohjaaja Mili Kaikkonen. Kuva: Jussi Nahkuri Yle

Tänään Helsingin Nosturissa jossitellaan kodista, uskonnosta ja isänmaasta. Yle Puhe radioi koko kolmituntisen tapahtuman suorana lähetyksenä.

Ilta koostuu kolmesta keskustelusta, joihin osallistuvat esimerkiksi Marttaliiton toiminnanjohtaja ja pappi Marianne Heikkilä, kirjailija Juha Itkonen, Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki ja näyttelijä Piitu Uski. Tilaisuuden juontaa Yle Puheestakin tuttu stand-up -koomikko Ali Jahangiri.

Fakta

Aiheina koti, uskonto ja isänmaa

Koti – keskustelun vetäjänä henkisen kasvun ohjaaja ja kirjailija Mili Kaikkonen, vieraina Martta-liiton toiminnanjohtaja, pappi Marianne Heikkilä, kirjailija Juha Itkonen ja näyttelijä Piitu Uski.

Uskonto – vetäjänä toimittaja Perttu Häkkinen, vieraina Kirkon tiedotuskeskuksen tutkija Jussi Solberg, uskontotieteilijä Matti Rautaniemi ja entinen lestadiolainen Kaarle Hurtig.

Isänmaa – vetäjänä toimittaja ja yrittäjä Reetta Räty, vieraina Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki, dokumentaristi-toimittaja Maria Seppälä ja näyttelijä-ohjaaja David Kozma.

Lisäksi tapahtuman aikana kuullaan etukäteen kirjoitettuja puheita illan teemoista.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua esimerkiksi puhekaraokeen, josta löytyy vaihtoehtoja Timo Soinin jytkypuheesta Mannerheimin päiväkäskyyn.

Suuri jossitteluilta on yhtä aikaa yleisötapahtuma ja radiolähetys. Radiossa tällainen on paljon harvinaisempaa kuin televisiossa.

"Testaamme, miten puheohjelma toimii yleisön edessä. Yleisö tuo mukaan spontaaniutta ja sähköä, eikä lähetys kuulosta studiolta", tuottaja Jani Kortti kertoo.

Jossitteluilta avaa uuden PuheNyt-tapahtumasarjan. Syyskuulle on suunnitteilla useamman päivän mittainen keskustelutapahtuma. Sen radioinnista ei ole vielä varmuutta.

Jossittelu ei välttämättä tarkoita väittelyä.

"Tuntuu, että nykyään ihmiset huutavat toistensa suuhun. Oppisivatko he myös kuuntelemaan", pohtii tapahtumaa järjestävä toimittaja Anna Laine.

Tapahtuman esikuvana on Viron Paidessa vuosittain järjestettävä Arvamusfestival. Laine kertoo kaipaavansa myös Suomeen lisää kulttuurillista ja filosofista keskustelua.

Kliseiset koti, uskonto ja isänmaa on valittu teemoiksi tahallaan, sillä lähes kaikki kuvittelevat tietävänsä, mitä ne tarkoittavat.

"Etsimme kuluneesta sanaryppäästä uusia merkityksiä. Entä jos isänmaa onkin äiti maa? Entä jos koti onkin tunne eikä paikka?" Laine havainnollistaa.

Tapahtuma on suunniteltu radioitavaksi, mutta sitä ei ole toteutettu pelkästään radion ehdoilla. "Erityisesti puhekanavalla tällainen sisältö toimii. Keskusteluun ei tule katkoja esimerkiksi biisien takia", Jani Kortti pohtii.

 

Suuri jossitteluilta Yle Puheella klo 19.00

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat