Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin syntyi uusi kotiseutu Arabianrantaan

Radio ja TV
 
Pekka Uotilan dokumentissa tavataan Arabianrannan asukkaita.
Pekka Uotilan dokumentissa tavataan Arabianrannan asukkaita.
Arvio: dokumentti
Matka kotiin, Suomi 2012
Ohjaus Pekka Uotila
TV1 klo 21.30

Kuvaaja, elokuvaohjaaja Pekka Uotila oli asunut Helsingin Toukolan puutaloidyllissä jo vuosia, kun sen viereen alettiin rakentaa Arabianrantaa. Uotila alkoi kiertää kameroineen kuvaamassa, kun uusi asuinalue nousi rannan joutomaalle.

Tarinassa seuraa mukana myös Uotilan tytär, joka on kasvanut samaa tahtia Arabianrannan kanssa ja on dokumentin valmistuessa jo teini-iässä. Dokumentti lähtee liikkeelle vanhasta valokuvasta, jossa kolme pientä tyttöä istuu pihakeinussa ja katsoo tiukasti kameraan. Kuva löytyi Uotilan kotitalon remontin yhteydessä.

Dokumentissa tavataan ihmisiä, jotka ovat muuttaneet Arabianrantaan kuka mistäkin syystä ja yleensä suurin odotuksin. Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt putkeen. Rakennusvaiheessa tehtiin vakaviakin virheitä, ja jostakin käsittämättömästä syystä alueelle "unohdettiin" ensin rakentaa päiväkoteja.

Vaikka elokuva dokumentoi tietyn alueen syntyä, se kuvaa myös ylipäätään kaupungin kehitystä ja muutosta. Nykyään Arabianranta näyttää jo ehyeltä, ja kunnostettu rantatie on kaikkien kaupunkilaisten ulottuvilla. Dokumentti on valmistunut jo 2012, joten senkin jälkeen on tapahtunut paljon.

Uotila paljastaa dokumentissa ennakkoasenteensa, joka vähitellen sulaa eri aikakausien ymmärrykseksi. Arabianrannan lapsille alue on ollut aina olemassa, eikä heillä ole mitään syytä kyseenalaistaa sen olemassoloa. Vanhan valokuvan tyttöjen ja nykyisten lasten välille syntyy side. "Kaikki alkaa unelmasta", Uotila toteaa lopuksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat